YSK'dan flaş Burhanettin Kocamaz kararı

YSK'dan flaş Burhanettin Kocamaz kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’ın adaylığının 'başvurunun süresi içinde yapılmadığı' gerekçesiyle kabul edilmemesine yönelik karara yapılan itirazı reddetti.

Mersin İl Seçim Kurulu, 20 Şubat 2019’da İYİ Parti yetkilisi Orhan Galip tarafından Mersin Büyükşehir Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz’a ait belgelerin saat 17.26’da teslim edildiği gerekçesiyle Kocamaz adına verilen başvuru taleplerini yasal süresi geçtikten sonra yapıldığı gerekçesiyle reddine karar vermişti. Bu karara İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi tarafından itirazda bulunulmuştu. YSK, bu itirazı da reddetti.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, kararda, şöyle denildi:

“Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; 2972 sayılı Kanunun 12. maddesi ve Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2019 tarihli, 2019/1105 sayılı kararı ile kabul edilen Seçim Takvimi uyarınca, Mersin İl Seçim Kurulu tarafından verilen 20/02/2019 tarihli, 2019/17 sayılı kararını kaldıracak hukuki bir sebep bulunmadığı gibi tam kanunsuzluk hali de bulunmadığından, talebin reddine karar verilmesi gerekmiştir.”

Kocamaz’ın Demokrat Parti’den adaylığını da yine Mersin İl Seçim Kurulu reddetmişti. YSK, buna ilişkin itirazı ise henüz karara bağlamadı.