YSK kararını canlı yayında öğrendi! İşte Yıldırım'ın zor anları...

YSK kararını canlı yayında öğrendi! İşte Yıldırım'ın zor anları...

YSK'nın Maltepe'de sayımların durdurulması kararını canlı yayında öğrenen Binali Yıldırım, "Bu yeni bilgi mi?" diye sormakla yetindi. Yıldırım "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna ise evet diyemedi.

'BU BİLGİ YENİ Mİ?'

AKP kanadından gelen itirazların ve YSK tarafından alınan yeniden sayım kararlarının gölgesinde süren İstanbul seçimlerinde, sayım işlemlerinin sonuna geliniyor. YSK’nın 400 sandığın tekrar sayılması kararını kaldırması canlı yayında Binali Yıldırım'a soruldu. Yıldırım, "Bu yeni bilgi mi?" diye sormakla yetindi.

'EVET' DİYEMEDİ, 'DEĞERLENDİRECEĞİZ' DEDİ

Binali Yıldırım bir gazetecinin, "YSK, İstanbul’daki seçimleri iptal ederse yeniden aday olacak mısınız? Küstü dediler vesaire dediler…" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Tekrar şunu bilmenizde yarar var. Süreci YSK yönetiyor. Dolayısıyla YSK’nın vereceği kararlar ortada yokken böyle bir süreç yaşanmamışken bu şekilde bir öngörüde bulunmak anlam ifade etmez.

Bekleyelim, YSK’nın vereceği karar neyse ona göre herkes durumunu değerlendirecek ve bir yol haritası çizecek. Biz şunu söyledik. İlk baştan mazbatayı YSK’yı kime verirse başkan odur. Bu söylediğimin bugün de geçerli olduğunu söylemek isterim"