Yücel: Ekipçi, adamcı siyaset yapmayacağım

Yücel: Ekipçi, adamcı siyaset yapmayacağım

CHP İzmir İl Başkan Adayı Deniz Yücel, “Grupçu-ekipçi-adamcı siyaset yapmayacağım. Herkesin il başkanı olacağım. Parti içi demokrasiyi işleteceğim. Bana oy versin ya da vermesin bu salonda bulunan herkes benim ailemdir. Sizlerin takdiriyle il başkanı olduğumda bir tek partili arkadaşım dışlanmayacak. Tüm örgütümle birlik ve dayanışma içinde aydınlık bir Türkiye için mücadele edeceğim” dedi.

Sözlerine, “İzmir hem Kurtuluşun hem kuruluşun kentidir. 9 eylül 1922’de emperyalizmin işbirlikçilerini denize dökmüştür. Biz Cumhuriyeti kuran Kuvay-i Milliyecilerin torunuyuz. Ortadoğu ve Afrika kan ve ateş çemberinde çırpınıyor. Türkiye Cumhuriyeti ise bir yol ayrımında bugün. 2002 yılında iktidara gelen siyasal İslamcı AKP ülkemizi her geçen gün karanlığa sürüklüyor. Atatürk ve s ilah arkadaşlarının büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyete bir karşı devrim yapılmak isteniyor. Cumhuriyet kazanımları bir bir yok ediliyor. Fetö’cülerin 15 Temmuz darbe girişimini bir lütuf olarak benimsediler. Binlerce insan sorgusuz sualsiz hakkında yargı kararı olmadan işten atıldı. AKP iktidarı meclisi bertaraf ederek ülkemizi KHK’larla yönetmek istiyor. 15 yıllık AKP iktidarında hak-hukuk-adalet kavramları anlamını yitirdi. Milletvekilleri ve gerçeği yazmak isteyen gazeteciler tutuklandı. FETÖ ile mücadele sulandırıldı. Muhalif olan herkese ya susacaksın ya hapishanelere tıkılacaksın seçeneği sunuldu” şeklinde başlayan CHP İzmir İl Başkan Adayı Deniz Yücel, tek adamlı Başkanlık rejiminin seçimle sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

YÜCEL: TESLİM OLMAYANLAR ASLA YENİLMEZLER ÇÜNKÜ BİZ CHP’YİZ, BİZ HALKIZ

“Teslim olmayanlar asla yenilmezler. Çünkü biz CHP’yiz. Biz halkız” diyen İl Başkan Adayı Deniz Yücel, “Spartaküs gibi diktatörler bir süre galip gelebilir ancak kazanan hep örgütlü halk olmuştur. Hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz. Kışlaya, adliyeye, camiye yeniden siyaset sokmayacağız. Biz kazanacağız. Halk kazanacak. İzmir’in dağlarında çiçekler açacak” dedi.

DENİZ YÜCEL KENDİNİ ÖRGÜTE ANLATTI

68 kuşağından bir babanın çocuğu olduğunuz, Deniz Gezmiş’e binayen adının konulduğunu kaydeden Yücel, kendisini tanımayan örgüte kendini anlattı:

“Adımla onur duyuyorum. Böyle büyük bir devrimcinin adını yaşattığım için gurur duyuyorum arkadaşlar. Bir daha dar ağaçları kurulmasın diyorum. Direnmenin adresi CHP’dir. Hayalim özgür demokratik laik ve çağdaş bir Türkiye’de yaşamaktır. Partim bana ne göreve verdiyse yaptım. Partimden hiç ayrılmadım. Buca’dan belediye meclis üyesi seçildim. Büyükşehir meclisinde grup sözcülüğü görevini üstlendim. Her birimize büyük sorumluluklar düşüyor.”

YÜCEL, NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Deniz Yücel, genç ilçe başkanlarının göreve gelmeye başlamasından cesaret aldığını ve bununla gurur duyduğunu anlatarak, neden aday olduğunu ve seçilmesi durumunda nasıl bir başkan olacağını anlattı.

GRUPÇU-EKİPÇİ-ADAMCI SİYASET YAPMAYACAĞIM

Yücel nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini şu şekilde anlattı: “Gerek genel başkanımızın gerek bazı partililerin çizdiği genç, dinamik, yıpranmamış kadrolara yer verilmesi. Bunu birçok ilde hayata geçirdik. Foça’da, Urla’da, Selçuk’ta genç ilçe başkanları var. Gurur duyuyorum. Bu tablo bana cesaret verdi. Mustafa Kemal Cumhuriyeti ilan ettiğinde 41 yaşındaydı. Ben de 40 yaşındayım arkadaşlar. Aday olmam konusunda gelen talepler sonunda adaylığımı açıkladım. Bu konudaki kararlılığımı ve irademi ortaya koymak için meclis üyeliği görevlerimden istifa ettim. Görev süremin sonuna kadar görevimin başında kalacağım. Herhangi bir yere aday olmayacağım. Kongre ile gelip kongreyle gitmek istiyorum. Gençlerin ve kadınların görev aldığı herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Grupçu-ekipçi-adamcı siyaset yapmayacağım. Herkesin il başkanı olacağım. Parti içi demokrasiyi işleteceğim. Bana oy versin ya da vermesin bu salonda bulunan herkes benim ailemdir. Sizlerin takdiriyle il başkanı olduğumda bir tek partili arkadaşım dışlanmayacak. Tüm örgütümle birlik ve dayanışma içinde aydınlık bir Türkiye için mücadele edeceğim.”