Yüksek Yargı Yasası MHP için çıkartılıyor

Yüksek Yargı Yasası MHP için çıkartılıyor

Twitter fenomeni Fuat Avni'den yine çok çarpıcı iddialar geldi.Paylaşımlarına "İsrafsaray'ı 10 Temmuz korkusu sardı" diyerek başlayan Fuat Avni, MHP'nin kurultay sürecinin çok yakından takip edildiğini ve bu konuda önemli girişimlerde bulunulduğunu öne sürdü.

"MHP'nin yeni ve güçlü bir yönetimin eline geçmesini engellemenin tek yolu Yüksek Yargı" diye yazan Fuat Avni, AKP tarafından Meclis gündemine getirilen ve ciddi tartışmalara neden olan yasa değişikliğinin, MHP'deki muhtemel yönetim değişikliğini engellemeyi amaçladığını idddia etti.
Fuat Avni'nin iddialarına göre yeni yasa taslağından rahatsız olan Yüksek Yargı mensupları var.
İşte Fuat Avni'nin gündeme bomba gibi düşen o paylaşımları:
1. İsrafsaray'ı 10 Temmuz korkusu sardı. .... ve avanelerinin gözü kulağı her an MHP'nin üzerinde.
2. Muhaliflerin kurultayı toplayıp kavga etmeden sonuçlandırabileceğine ihtimal vermiyorlardı. Fena çuvalladılar.
3. Kurultay sonrası, İsrafsaray'da toplantılar yapıldı. MHP'den istifa haberleri gelmeye başlayınca ...., 'Bu işi yargı bitirecek' dedi.
4. MHP'nin yeni ve güçlü bir yönetimin eline geçmesini engellemenin tek yolu Yüksek Yargı.
5. ..., Yargıtay'ın 18. Hukuk Dairesi'nden MHP'li muhalifler lehine karar çıkınca 'Yargı kontrol dışı hareket ediyor' demişti.
6. Bekir ve İpek aceleyle İsrafsaray'a çağırıldı. ...., Yüksek Yargı ile ilgili yasanın son durumunu ve neden hala geçmediğini sordu.
7. Hukukçu avaneler ...., yeni yasanın yargı çevrelerinde büyük tartışmalara neden olduğunu, sıkıntı yaşadıklarını anlattılar.
11. İsrafsaray'daki istihbaratçılardan, Erdoğan Buyurgan, Ramazan Özkepir ve İbrahim Şahbaz hakkında acil bilgi toplamaları istendi.
12. ...., başkanlık sürecinde uygulayacağı şiddet politikalarına sosyal demokrat hukukçuların tepki göstermesinden korkuyor.
13. ...., Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile İsrafsaray'da çok gizli bir görüşme yaptı.
14. Yüksek yargı başkanlarının ....'in yanında nasıl durduklarını görseniz utanırsınız. Neredeyse hazırola geçecek .
15. ....., iki başkana yeni yasa sürecinde bir aksilik istemediğini söyledi. Elenecek isimlerin son durumunu sordu.
16. İki başkan listeler üzerinde çalıştıklarını söylediler. ....'in her sözünden sonra 'Emredersiniz efendim' diyen iki zavallı.
17. ...., muhalif isimleri attırarak, bazı kesimleri azınlığa düşürerek, Yüksek Yargı, YSK ve HSYK'da kontrolü tam ele geçirecek.
18. ...., yüksek yargıyı bütünüyle kontrol altına alamazsa, er geç MHP üzerindeki etkisini kaybedeceğini biliyor.
19. ....., 'MHP yönetimi değişirse devletteki gücümüzü kaybederiz' dedi. Muhalefetin koalisyon kurarak iktidarı ele geçirmesinden korkuyor.
20. ....., Meclis tatile girmeden yeni yasanın çıkmasını istiyor