Yüksekdağ: Bizi hapse atarlar, bedelini misli ile öderler

Yüksekdağ: Bizi hapse atarlar, bedelini misli ile öderler

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıklar konusunda hükümeti ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AKP, CHP ve MHP’yi eleştirerek, “Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar. Ama siz rahat olun bunları yaptıklarında emin olun bedelini misli ile öderler” dedi.

Partisinin Manisa il kongresinde konuşan Figen Yüksekdağ, Güneydoğu’da yapılan operasyonları değerlendiren “Bu süreçte bine yakın insan yaşamını kaybetti. Hepsi bu Türkiye’nin canıydı, parçasıydı. Kimisi gençti, direnişçiydi, kimisi sivildi, kadındı, çocuktu, kimisi askerdi, polisti, koruyucuydu. Hiçbirisine acımadılar. Vatan savunması adı altında bu memleketin evlatlarının canını almak için siyaset yapmaya devam ediyorlar” dedi.

Bundan 9 ay önce sorunun çözümü mümkünken bunun yapılmadığını ileri süren Yüksekdağ, “İmralı’da kendileri masaya oturdular, sonra da o masadan kendileri kalktılar, o da yetmedi masayı devirdiler, masanın üstündekileri de buzdolabında derin dondurucuya koydular. Bunun arkasından da bu kanlı şiddet ortamını başlattılar. Bunların hepsi barış yanlısı bir siyasi anlayışın olmamasından kaynaklanıyor. Barışla kazanamayacaklarını düşünüyorlar ama savaşla kimse kazanamadı” diye konuştu.

“KENDİ SONLARINA VE AYIPLARINA OY VERECEKLER”


Figen Yüksekdağ, kendileri için dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmamasının önemi olmadığını belirtirken, “Bizler yanımızı ve safımızı biliyoruz. Bakın onlar da saflaşıyorlar” dedi. Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ak Parti, MHP ve CHP üçü bir arada oldular. Dokunulmazlıklarımızın kaldırılması konusunda hep beraber oy vereceklerini söylediler. Bizim de plan ve projelerimiz var. Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar. Ama siz rahat olun bunları yaptıklarında emin olun bedelini misli ile öderler. Bizim duruşumuz, meşruiyetimiz sizlerden aldığımız gücümüz, yüreğiniz onların bu ahlaksız siyasi saldırılarını emin olun ters düz edip saldıranların başına geçirecektir. Meşruiyetimize inanıyoruz, temsil ettiğimiz güce güveniyoruz. İnancımızı şehitlerimizin, nice yitirdiğimiz kahramanca sürdürdüğü mücadeleden aldık. İşte bu yürek asla kararmadı, kararmayacak. Bu baş asla eğilmedi eğilmeyecek.”