YURT ÖZEL | CHP'li vekil Beko'dan AKP iktidarına: Türkiye işsizler ordusuna döndü

YURT ÖZEL | CHP'li vekil Beko'dan AKP iktidarına: Türkiye işsizler ordusuna döndü

Türkiye'nin işsizler ordusuna dönüştüğünü ve bunun sorumlusunun AKP'nin yönetim tarzı olduğunu söyleyen Beko, "Üretimden kopmuş bir toplum haline geldik. Ne yazık ki, eğitim, ulaşım, sağlık çökmüş durumda. Böyle memleket yönetilmez. Bana göre asıl ihtiyacımız olan şey, herkesi bir araya getiren eşitlikçi, özgürlükçü bir Anayasa” ifadelerini kullandı.

Nil Kahramanoğlu | İzmir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, 1 Mayıs öncesi YURT Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. İzmir Temsilcisi Özgür Tuğrul'un karşıladığı CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin işsizler ordusuna dönüştüğünü ve bunun sorumlusunun AKP'nin yönetim tarzı olduğunu söyleyen Beko, "Üretimden kopmuş bir toplum haline geldik. Ne yazık ki, eğitim, ulaşım, sağlık çökmüş durumda. Böyle memleket yönetilmez. Bana göre asıl ihtiyacımız olan şey, herkesi bir araya getiren eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasa” ifadelerini kullandı.

'BU SEÇİMLERDE ÇOK ÇALIŞTIK'
31 Mart'taki yerel seçimlerinde elde edilen başarısının oylara sahip çıkmayla geldiğini ve seçimin tekrarlanacağını düşünmediğini belirten Beko, “24 Haziran genel seçimlerini masa başında kaybettik. Biz vermiş olduğumuz oyların takipçisi olsaydık bugün cumhurbaşkanı Muharrem İnce, başbakan Kılıçdaroğlu olurdu. 24 Haziran’da sandıktaki oylarımızı kaçırdılar. Bu seçimlerde ders aldık, çok çalışan CHP olduk, milletvekillerimizin tamamı İstanbul halkının vermiş olduğu oyları beklediler. Önce güzel İzmir’in sonra Ankara’nın ve İstanbul’un dağlarında çiçekler açtırdık” dedi.

'AKP VE MHP BAŞARILI OLAMADI'
Yerel seçimlerde Saray ittfakının başarılı olamadığının altını çizen Beko, “Benim görebildiğim MHP ile AKP’nin ittfakı başarılı olamadı. MHP bu ittfakı çok başarılıymış gibi göstermiş gibi geliyor ama halk onlara oy vermedi, halk demokratlara, demokrasiye sahip çıkanlara oy verdi. Eğer başarılı olsaydınız, İstanbul’u ve diğer büyükşehirleri, illeri siz alacaktınız. Bu seçimden MHP ve AKP çok kazançlı çıkamadı” diye konuştu.

'CHP’LİLER ÇOK BÜYÜK BİR PLANI BOŞA ÇIKARDILAR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimini sert sözlerle eleştiren Beko, “Onların hepsi bizim şehitlerimiz. Asıl bölücülük; az oy aldınız, oraya gdemezsiniz demektir. Sizin iliniz, bizim ilimiz diye bir şey yok. 82 milyon bizim insanımız, asker de, polis de, öğrenci de, isçisi de. Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak, Türkiye’ye cumhuriyete sahip çıkmak demektir. Cumhuriyete sahip çıkmak ise Atatürk’e sahip çıkmak demektir” diye konuştu.

Beko ayrıca, “Bana göre CHP’liler çok büyük bir organizasyonun arkasındaki planı boşa çıkardılar. Hiçbir şey olmamış gibi Maltepe’de şarkılarını söylediler, kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. Saldırıyı organize edenler ise bunu beklemiyordu” dedi.

'ÜRETİMDEN KOPMUŞ BİR TOPLUM HALİNE GELDİK'
Yaşanan ekonomik kriz üzerinden hükümeti eleştiren Beko, “Bu yönetim tarzı artık bitti. Başta AKP yönetimi ve onun destekçisi MHP, devleti yönetemez haldeler. Bunun nedeni nedir diye soruyorum? Çünkü doksan ülkenin nüfusu kadar Türkiye’de işsiz var. Biz sadece ölen arkadaşlarımızı konuşuyoruz ama on binlerce işçi arkadaşımız da iş kazasında yaralandı, onları duymuyoruz. Bugün saman ithal ediyoruz. Üretimden kopmuş bir toplum haline geldik. Ne yazık ki, eğitim, ulaşım, sağlık çökmüş durumda. Böyle memleket yönetilmez. Bana göre asıl ihtiyacımız olan şey herkesi bir araya getiren eşitlikçi, özgürlükçü bir Anayasa” ifadelerini kullandı.

'1 MAYIS'TA HEPİMİZ ALANDA OLMALIYIZ'
Son olarak, yaklaşan 1 Mayıs öncesi İzmirlilere mesaj veren Beko şunları söyledi:

“1 Mayıs, birlik, dayanışma ve mücadele günü ve çok önemli. Hepimiz alanda olmalıyız. Sekiz milyona yakın işsiz var ve bunların gelecekle ilgili talepleri varsa muhakkak alanda olmalılar. İş güvencesi olmayan isçilerin alanda olması lazım. Hepimizin yan yana ve omuz omuza mücadele etmesi lazım. Faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz. Her zaman, her yerde söylediğim bir söz vardır; bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz.”