Yusufeli’nde 5 pusula kayboldu, AKP 3 oyla 'kazandı'

Yusufeli’nde 5 pusula kayboldu, AKP 3 oyla 'kazandı'

Beş pusulanın yeniden sayım sırasında kaybolduğu Artvin Yusufeli’nde üç oy farkla başkanlığı kaybeden CHP seçimin tekrarlanması için başvuru yaptı. Artvin İl Seçim Kurulu sonuçları bugün Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdi. YSK'nin karar vermesi bekleniyor

Artvin Yusufeli’nde CHP’li aday Barış Demirci 4 oy farkla seçimi kazandığını açıklamıştı. AKP bir sandığa itiraz etti. İlçedeki 1015 sayılı sandık itiraz üzerine bir kez daha sayıldı. Sayım sonunda, dört adet oy pusulasının sonucunun tespit edilemedi ve AKP 3 oyla seçimin galibi ilan edildi. CHP, bunun üzerine tutanak tutup, ilçe seçim kuruluna başvurdu.

Seçim kanununa göre, eğer bir seçim bölgesinde yapılan sayımlar sonucunda ıslak imzalı tutanaklar ile, sandıktan çıkan oyların sayısında seçim sonucunu etkileyecek fark varsa, o bölgede seçim tekrar ediliyor. 2014 tarihli yerel seçimlerde Ağrı ve Yalova belediye başkanlıkları için benzer bir durum yaşanmış ve bu iki ilde seçim tekrar edilmişti. Yusufeli CHP örgütü de, bu örneklere de dayanarak, seçimin tekrarlanması için başvuru yaptı. Ancak ilçe seçim kurulu bu başvuruyu reddetti. CHP, konuyu önce il seçim kurulu, ardından da YSK’ya kadar götüreceğini açıkladı.

YENİDEN SAYIM YAPILDI

İtiraz edilen 6 sandığın sayımı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Artvin Yusufeli’nde CHP’li aday Barış Demirci 2 Nisan’da sayıma ara verildiği sırada yaptığı açıklamada bir sandıktan daha pusulanın kaybolduğunu belirterek “Buna ilişkin muhalefet şerhini de düşüyoruz” dedi.

Sayımların tamamlanmasının ardından Artvin İl Seçim Kurulu sonuçları bugün (4 Nisan) Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderdi. YSK’nin karar vermesi bekleniyor.