‘Yüzde 10 sabitlendi, Balgat’a geçmiş olsun’

‘Yüzde 10 sabitlendi, Balgat’a geçmiş olsun’

Erdoğan’ın bazı uygulama ve yanıtlarını ilk önce AKP Grup Başkanvekili Elitaş’a söylettiği, MHP’yi kırmamaya gösterdiği özenin dün bir daha kanıtlandığı kaydedildi. Elitaş’ın yüzde 10 barajı ile ilgili açıklaması ise “Bahçeli ve şürekâsının Ak Parti'ye katılımından başka alternatif kalmadı” şeklinde değerlendirildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın dün bir TV kanalında yaptığı ‘yüzde 10 seçim barajının kalkmayacağı’ yolundaki açıklamasını değerlendirirken, “Bilindiği gibi Erdoğan, bazı uygulama ve cevaplarını ilk önce Elitaş'a söyletir. Bunda da MHP'yi incitmemeye özen gösterdiğini ispatladı. Balgat'a ise büyük geçmiş olsun. Geriye Bahçeli ve şürekâsının Ak Parti'ye katılımından başka alternatif kalmadı” diye yazdı.

Ayeri, ‘Yüzde 10 sabitlendi’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, dün CNN Türk’teki tartışma programına katılan AKP’li Mustafa Elitaş’ın, ‘yüzde 10’luk seçim barajının kalkmayacağı’ şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Ayeri, “Bilindiği gibi Erdoğan bazı uygulama ve cevaplarını ilk önce Elitaş'a söyletir. Bunda da MHP'yi incitmemeye özen gösterdiğini ispatladı. Balgat'a ise büyük geçmiş olsun. Geriye Bahçeli ve şürekâsının Ak Parti'ye katılımından başka alternatif kalmadı” görüşünü dile getirdi.