Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

 Puantaj irdelemesi 1

12 hoca kovulan süper ötesi ligimizde 12. haftayı geride bıraktık. Takımları kendi kriterlerimce kapasitelerine göre sıralayarak oluşan puan tablosundan sonuçlar üretmeye çalışacağım.

      Serî şekilde kendi sıralamamı vereyim. Takım adlarının yanında milyon euro cinsinden değerleri bulunsun. Şimdiden belirteyim; en değerli kadro Fenerbahçe'de gözüküyor:) Nedeni iki kiralık oyuncusu Ayew ve Slimani'nin 19 milyon euro değerde gözükmesi. Alper, Reyes ve Tolga Ciğerci'yi de 5'er saydıklarını söylersem durum anlaşılır...

       Beşiktaş (95), Galatasaray(99), Başakşehir (64), Fenerbahçe (102), Trabzon (49), Kasımpaşa (18), Kayseri (29), Konya (28), Göztepe (34), Akhisar (17), Alanya (35), Rize (32), Sivas (27), Bursa (34), Ankaragücü (27), Antalya (28), Malatya (17), Erzurum (16).

       Peki, oluşan lig sıralaması nasıl? Lider Başakşehir, 27 puanla. Dört puan ardında cimbom. Kasımpaşa'lı Mustafa üçüncü. Malatya, Antalya, Ankaragücü'nün ligde 4-5-6 olması büyük sürpriz. Liderin 9 puan ardındaki Beşiktaş yedinci. 13 puanlı Fener 13. Akhisar ve Kayseri'den sonra düşme hattındakiler geliyor: Alanya, Erzurum, Rize...

       Büyük diye bildiğimiz takımların düşüş nedenlerine burada girmeyeceğim zira daha büyük anomalilere sahibiz. Benim Erzurum sonrası en kötü üç kadro dediğim Malatya, Antalya ve Ankaragücü ligde sırasıyla 4, 5 ve 6. sıradalar, şaka gibi..!

       "Önce durdur, hep topun ardına geç, takım boyunu kısa tut, kontradan veya çoklukla duran topdan indirirsin" taktiğinin bu ligde bu denli işliyor olması hem hoca hem genel kalitesizliğe işaret ediyor. Sonuç alınıyorsa ne önemi var ki demeyin yerli hoca sevdalıları... Yıllardır Avrupa'da ne mahalle takımlarına madara olduk, hatırlayınız..!

       "Bilmem kaç sezondur yerli hocalar şampiyon oluyor" savı ile hışımlananları puan ortalamasına bakmaya davet ediyorum. O tablonun ilk onunda yalnızca bir yerli hoca var. On yıllardır on kat maaş ödeyip duruyoruz yaşlı oyunculara; kaç Sevilla kupamız var? 

       Bahsettiğim üç takımın hocaları Erol Bulut, Bülent Korkmaz, Arap İsmail'in takımları Portekiz liginin sonuncusu ile üçer maç yapsınlar; sizce ne olur? 

       Gol umudunu duran topa bağlayan, üç dakikada bir frikiğin anca atılabildiği işbu ligde 90 dakika maç izlemek zorunda olan biri olarak kötülerin iyilerini ya da ballılarını övmeyeceğim. (En azından bu yazıda)

         Futbol sevgimizi sömürdün diyene üç ilaç: Memphis Depay golü, Man City - Man UTD, Barcelona - Betis özetlerini reçete ediyorum. 

        Yarınki devam yazımda övgüler, iyiler olacak. Bu arada Rıza Çalımbay kovuldu Konya'dan, Aykut'u getirecekler. Normalde Rıza Hoca için camia yakarım ama haklı adamlar... En son ne zaman risk aldı, oyun kurdu Rıza Hoca, ben unuttum. Dilerim gideceği memleket takımı Sivas'ta hatırlar o eski günlerini...

Önceki ve Sonraki Yazılar