Resmen kandırıldık

AKP ile CHP arasında süren koalisyon görüşmeleri, koalisyon hiç görüşülmeden bitiverdi. AKP’nin amacı süreyi doldurup, erken seçime götürmek miydi ülkeyi.

Şimdi de, “yeniden seçim” için gerekli zamanı MHP ile geçirecekler.
9 Ağustos tarihli yandaş Sabah Gazetesi’nin konuya ilişkin haberini anımsatayım:
“CHP’ye teşekkür, MHP’ye ziyaret”
MHP ile görüşüleceği değil, ziyaret edileceği bildiriliyor haberde.
AKP’ye ve saraya en yakın gazetelerden biri Sabah. Başlığı da bu.
Yani anlaştık, anlaşmadık, sözleri laf-ı güzaf (boş söz).
AKP’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bazı konularda anlaşamadıklarını söyledi, söylemesine ama, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anlatımından bu konulara hiç girilmediğini öğrendik.

AKP tüm istikşafi görüşmelerin ardından, CHP’ye iki öneri götürmüş. Birincisi AKP-CHP seçim hükümeti, ikincisi seçime gidecek AKP azınlık hükümetinin CHP tarafından desteklenmesi.

AKP’den yapılan bir açıklama, Genel Başkanlarını yalanlıyor. Bu açıklamada; CHP'ye 3 aylık seçim hükümeti değil, süreli reform hükümeti teklifinde bulundukları iddia edilmişti.

Ne var ki, Davutoğlu basın toplantısında şunları söyledi:
“Kılıçdaroğlu, partisinin MYK'sında yaptığı istişarelerde uzun dönemli bir koalisyon konusunda daha olumlu, ancak kısa dönemli, reforma odaklı hükümet konusundaki kaygılarını ifade ettiler”

Yani, uzun süreli bir hükümet istememiş AKP.
Sonuç, ilk günden beri seçim isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği oldu.

Erdoğan, hem kendisine, hem de AKP’ye zaman kazandırdı, ülkeye kaybettirdi. Yani terörle mücadeleyi oya tahvil etmek istedi.
Sadece, terör yükselmedi ülkemizde, ekonomi de alt-üst oldu.
Askerlerimiz, polislerimiz ölmesin, ekonomi bozulmasın diye, elini değil, gövdesini, başını taşın altına koyan CHP de, Türk milleti de kandırıldı.
Anımsayınız, AKP’nin, gerek saray, gerek kendileri tarafından yaptırılan anketlerin sonucunu beklediğini, tek başına iktidarı gösteren sonuç geldiğinde ipe un sereceğini daha önce yazmıştım.
Öyle de oldu.

Kılıçdaroğlu, bu görüşmeler başlamadan “samimiyet” demişti…
Eğer, samimiyet bu ise yandık.
AKP, şimdi bu geçici hükümetle seçime gitmek istiyor. Ancak, bu olası gözükmüyor. TBMM’den bir erken seçim karanını nasıl çıkarabilir AKP?
MHP’nin bu konuda AKP’ye destek vermesi yeterli olur. MHP, HDP’nin seçim hükümetinde yer almaması için, AKP’yi yine kurtarır mı?
Lafı uzatmanın anlamı yok.
Türk halkı resmen aldatıldı, kandırıldı.
İyi de, seçimler AKP’nin istediği gibi sonlanmaz ise, - ki sonuçlanmayacak -Erdoğan ve Davutoğlu ne yapacak?
Bilen biri anlatsın!

Önceki ve Sonraki Yazılar