CHP'li Kılıç: 'Kutuplaştırıcı dilden kaçıyoruz'

CHP'li Kılıç: 'Kutuplaştırıcı dilden kaçıyoruz'

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı ve aday adayı olan Ali Kılıç: "Her koşulda kazanacağız."

CHP Maltepe Belediye Başkanı ve aynı zamanda aday adayı olan Ali Kılıç, CHP’nin siyasette yeni bir dili olduğunu ve Ekrem İmamoğlu ile kucaklayıcı belediyecilik anlayışını hakim kılacaklarını söyledi.

Hakkındaki suçlamalara da yanıt veren Kılıç, “Maltepe’de yüzde 49’la aldığımız oy oranını yüzde 60’ın üstüne çıkardığımız için birileri rahatsız olmaya başladı. Kılıç ailesi 1960’dan bu yana Almanya’da ticaret yapıyor.

Oradan yaptığımız karı ülkemize getirerek yatırım yaptık. 2014 yılında belediye başkanı seçilmeden önce biz zaten ticaret yapıyorduk. Türkiye’ye para sokmak günah veya ayıp değil. Biz birileri gibi yurtdışına para kaçırmıyoruz, ülkemize yatırım yapıyoruz” dedi. Adaylık sürecine ve hakkındaki iddialara karşılık Cumhuriyet’ten Ali Kaçar'ın sorularını yanıtlayan Kılıç şunları söyledi:

İmar sorununu çözdük
-Maltepe’de ikinci dönem için yeniden adaysınız. Kısaca ilk 5 yılınızı değerlendirebilir misiniz? İlk 5 yılınızda neler yaptınız?

2014’te tamamını Maltepelilerin yazdığı 19 maddeden oluşan ve Maltepe’nin çözüm bekleyen en önemli sorunlarını tespit ettiğimiz Seçim Bildirgesi’ni hazırladık.

Tüm bu talepleri söz verdiğimiz gibi çözüme kavuşturduk. Türkiye’nin SGK anlaşmalı ilk belediye hastanesini Maltepelilerin hizmetine açtık. 300 binden fazla hemşerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunduk. 4 yıldır devam eden ücretsiz okul servislerimizle, günde ortalama 500 öğrencimizi okullarına ücretsiz ulaştırıyoruz. İstihdam atölyeleri açarak yüzlerce kadına iş imkanı sunduk. 11 yıldır çözümsüzlüğe terk edilen Gülsuyu Stadyumu’nu tamamlayarak amatör spor kulüplerimize teslim ettik. “Her mahalleye kreş” projemizi hayata geçirdik.

13 mahallede kreşlerimizi tamamladık. 53 yeni park ve 158 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Son olarak 29 Ekim’de, Anadolu Yakası’nın en büyük parklarından biri olan 44 dönümlük Cumhuriyet Parkı’nı on binlerce Maltepeli ile birlikte açtık.

Maltepe’de herkesin evinde aşı kaynasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye bu proje ile hak sahibi kadınlara her ay 600 TL yaşam desteği sunuyoruz. Halk Kart olarak verdiğimiz bu proje ile ilçe esnafı da kazanıyor.

Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinin 40 yıllık imar sorununu 4 yılda çözdük. İmar planlarını kapalı kapılar ardında değil, bizzat mahallede halkımızla birlikte, her adımını mahalleliye sorarak hazırladık. İkinci dönemimizde de dönüşümü halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşaat sigortası da burada devreye giriyor. Yeni dönemde de bazı projelerimizi bitirmek istiyoruz. Fındıklıda büyük bir yurt ve kültür merkezi kurduk. Maltepe’de “Uluslararası Kongre Menkezi” hayata geçirmek istiyoruz.

Kutuplaştırıcılıktan uzağız
-Seçmlere yine kutuplaştırıcı siyaset dili ile giriyoruz. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

Benim ilk göreve geldiğim hafta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunu Ankara’da ziyaret ettiğimde parti rozetini çıkarıp belediye başkanı rozetini takacaksın dedi. Dolayısıyla herkese bize oy vermeyenlere de pozitif ayrımcılık yaparak çalıştık. CHP olarak biz kutuplaştırıcı dilden kaçıyoruz. Ekrem İmamoğlu ile kucaklayıcı belediyecilik anlayışını hakim kılacağız. Bu dilin yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Onlara kendimizi anlatacağız. 

Her koşulda kazanacağız
-Sizin ve yakınlarınız hakkında bir takım iddialar basında yer alıyor. Hakkınızda yürüyen bir soruşturma yada dava varmı?

Ben göreve geldiğimden bu yana belki de en çok denetlenen belediye başkanlarının içerisindeyim. Onlarca müfettiş geldi. En son 25 Nisan 2018’de Ankara’dan 23 kişiden oluşan uzman bir ekip 4 ay boyunca araştırma ve inceleme yaptı. Aldığımız personelden, ihalelere kadar incelendi ve tarandı. Soruşturmaya gerek duyulmadan kapatıldı. Yine Sayıştay’ın usulsüzlük raporlarında yokuz

Biz aile olarak 3 nesildir ticaretle ilgileniyoruz. 1960’lı yıllardan bu zamana kadar çalışıyoruz. Almanya’da Kılıç ailesinin 20’ye yakın şirketi var. Orada da verdgilerimizi ödüyoruz. Siyasete atıldıktan sonra hisselerimi kardeşime devrettim ve Türkiye’ye öyle geldim. 10 yıldır Türkiye’de siyaset yapıyorum. Ailemin durumu iyi. 2014’ten önce de yatırımlarımızda var.

Yurtdışından ülkemize paraların getirilmesi için yapılan çağrıya karşı kardeşlerim oradaki karını alarak Türkiye’de yatırım yaptılar. Türkiye’ye para sokmak günah veya ayıp değil. Herkes bu dönem yurtdışına para kaçırırken biz yurtdışında kazandığımız karı Türkiye’ye getiriyoruz. Alkışlanması gerekirken bu tür ithamlarla sınanıyoruz. 1978’den beri otelcilik yapıyoruz. Bunlar belediye başkanlığımla kazanılmış bir şey değil.

-Seçimlere kısa bir süre kala bu konuların gündeme getirilmesini neye bağlıyorsunuz?

Her koşulda Maltepe’yi CHP alacak. Bu tür ithamlarla beni yıpratmak istiyorlar. Bunları mahkemeye taşıyacağım. Yurttaşların siyasi düşüncesi, rengi, cinsiyeti, mezhebi bizi ilgilendirmez. Biz hizmeti eşit şekilde yapıyoruz. Maltepe’de yüzde 49’la aldığımız oy oranını yüzde 60’ın üstüne çıkardığımız için birileri rahatsız olmaya başladı. Ama CHP Maltepe örgütü, CHP’liler ve gönül vererek oy verenler bunun en belirgin şahitleri.

-1 Nisan’da nasıl bir İstanbul sabahına uyanacağız?

Güzel bir sabah olacak. Yeniden güneşin parladığı, insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde kolkola yürüdüğü, herkesin ‘böyle de olabiliyormuş’ diyebileceği, Ekrem İmamoğlu öncülüğünde sosyal demokratların yönettiği bir İstanbul olacak. İnançları, imparatorlukların başkenti İstanbul’da kardeşçe el ele horonlar tepecek, halaylar çekeceğiz.