nevşehir haber

Anasonun faydaları sizi şaşırtacak!

29 Nisan 2013 Pazartesi 14:55

Maydanozgiller familyasından olan anasonun Anavatanı Doğu Akdeniz! Tıpta mide, bağırsak gazlarının birikmesini önleyici, hazmı kolaylaştırıcı ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılan anason nefes darlığı, öksürük ve kalp çarpıntısı sorunlarında etkilidir.

Anasonun faydaları sizi şaşırtacak!
İSTANBUL- Özellikle küçük çocuk ve bebeklerde uyku vermede, midede biriken gazları gidermede faydalı olduğunu belirten uzmanlar, anasonun bebekler için bir çay kaşığı tohum bir bardak suya olmak üzere çay olarak hazırlanabileceğini söylüyor. Yemeklerden önce veya süte katılarak birkaç çay kaşığı verilir. Büyükler çayını günde 2-3 bardak  alabilir.


Mideden bağırsağa, ciltten adale ağrılarına birçok alanda vücudunuza yarar sağlayan anasonun ve yağının size iyi gelecek tüm karışımlarıyla veriyoruz.

Fakat unutmayın; hamilelerin kullanmaması gerekiyor!
Mide bulantıları için 1 bardak suya 1 çorba kaşığı nane, 1 çorba kaşığı anason ve yarım limon katılır ve kaynatılır. Bu yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.

Bağırsak solucanları ve kurtları için anason ile beraber incir aç karına yenir.
10 gr tere tohumu, 10 gr anason balla karıştırılır ve macun yapılır. Bu karışım günde 3 defa da yenir. Direnç verir.

İshal kesici olarak 5 gr anason 5 gr nar kabuğu 100 gram soda kaynatılır ve yemeklerden önce birer bardak içilir.

Sinirleri uyarıcı olarak 1 kesme şeker üzerine birkaç damla anason damlatılır yenirse faydalıdır.
Mide ve bağırsak gazları için 5 gr anason 5 gr badem ile karıştırılır, dövülür ve su ili içilir.

Mide ve bağırsaktaki hazımsızlık için 10 gr kimyon, 10 gr anason ve 10 gr rezene karıştırılır ve su ile kaynatılır. Bu yemeklerden önce 1 çay bardağı içilir.

Bağırsak gazları için 10 gr anason, 10 gr papatya 200 gr suda kaynatılır ve birer çay bardağı içilir.

Anne sütünü arttırmak için 20 gr susam 10 gr anason ve 500 gr bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba kaşığı yenir.

Memelerin dikleşmesi için 10 gr anason yarım litre suda kaynatılır.Hazırlanan sudan günde 3 bardak içilir.

Ağız kokusu için 10 gr anason, 50 gr suda kaynatılır ve gargara edilir.
Ağız kokusu için 250 gr bal, 5 gr çörek otu, 5 gr anason karıştırılır macun haline getirilir.Bundan günde birer çorba kaşığı içilir.


Ağız içi yaralar için 300 gr suda, 30 gr anason kaynatılır. Bu sudan günde birkaç bardak içilir. Adaleler anason yağı ile ovulur.


Adale ağrıları için 300 gr suda, 30 gr anason kaynatılır. Bu sudan günde birkaç günde birkaç bardak içilir. Adaleler anason yağı ile ovulur.


Beyin yorgunluğu ve sinir krizleri için 250 gr bala, 5-10 gr dövülmüş anason katılır ve karıştırılır.Bundan 2 kaşık yenir.


Çocukların karın ağrıları ve uykusuzluk için nane,anason papatya karıştırılır çayı yapılır ve içilir.


Tohumu çay gibi demlenir.

Anason tohumlarının kaynatılmasıyla elde edilen su, cilt bakımı için yararlıdır.

Günde 5 gr kadar alınmalıdır. Fazla alınırsa ve uzun süre kullanılırsa dolaşımın yavaşlamasına ve vücudun çalışamaz duruma gelmesine sebep olabilir.


Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.


Yorum Gönder

@name x