Ankara'nın 1881'den beri çalışan hastanesi kapatıldı: ATO'dan açıklama

Ankara'nın 1881'den beri çalışan hastanesi kapatıldı: ATO'dan açıklama

1881 yılından beri hizmet veren Numune Hastanesi kapandı... Ankara Tabip Odası yaşananlar ve iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yurt Haber Merkezi

1881 yılından beri hizmet veren Numune Hastanesi kapandı... Ankara Tabip Odası (ATO) yaşananlar ve iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

ATO Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada Yüksek İhtisas Hastanesi ve Numune Hastanesi alanlarının Medipol Üniversitesine tahsis edileceği iddialarına da yer verilirken "Bu duyumların ayrıca takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" denildi.

ATO'nun açıklaması şu şekilde:

"Ankara'da 1881 yılından günümüze kadar sağlık hizmeti veren Numune Hastanesi kapandı. Bilkent şehir hastanesinin Mart 2018’de açılması ile birlikte; Atatürk Eğitim Araştırma, Yüksek İhtisas hastanesinin tamamı ve Numune Eğitim Araştırma hastanesinin bazı bölümleri de bu dönemde Bilkent şehir hastanesine taşınmıştı.

25 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Numune Eğitim Araştırma Hastanesinin diğer bölümleri de Bilkent şehir hastanesine taşınmaya başlanmış ve acil servis hasta kabulüne kapatılmış; yataklı servislerdeki hastaların bir kısmı şehir hastanesine taşınırken, bir kısmı da taburcu edilmiştir. Aldığımız bilgilere göre taşınma süreci 27 Mayıs 2019 tarihine kadar sona erecektir. 

Yüksek İhtisas Hastanesi ve Numune Hastanesi alanlarının Medipol Üniversitesine tahsis edileceği iddiaları vardır. Bu duyumların ayrıca takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz."