Benlerinizden kolay bir yöntemle kurtulun...İşte o yöntem...

Benlerinizden kolay bir yöntemle kurtulun...İşte o yöntem...

Zaman zaman fiziksel ve psikolojik açıdan rahatsızlık veren et benlerinin tedavisi artık yepyeni yöntemlerle yapılabiliyor. Bunlardan biri olan ‘plazma enerjisi’ ile cilt üzerindeki çıkıntılı doku üzerinde ısı artışına bağlı buharlaştırma sağlanarak, ben yok ediliyor…

Neden oluşur?

Et beni en çok orta yaşlı ve yaşlı kişilerde görülmektedir. Şişmanlık, hamilelik, menopoz ve hormon hastalıkları et benlerinin çoğalmasına sebep olabilir. En çok boyun, koltuk altı, üst gövde ve göz çevresinde ortaya çıkarlar. Tek veya çok sayıda 1-3 mm çaplı ten veya kahve renkli, yumuşak ve saplı, ağrısız oluşumlardır. Zamanla büyüyüp çoğalabilirler. Bazen tahriş olup renkleri koyulaşabilir ve ağrılı hale gelebilirler. Et benleri genel olarak kanserleşme eğiliminde değildir. Bu yüzden genellikle tedavileri estetik amaçla yapılır.

Plazma yöntemi nedir?

Plazma enerjisi yönteminde kullanılan cihazın uygulama ucunda oluşan enerji ile hedef dokudaki potansiyel farkından dolayı ortamdaki atmosferik gazlardan oksijenin iyonizasyonuyla ark oluşur. Bu sırada yaklaşık 1800 derece sıcaklık oluştuğundan, yüzeyde bulunan istenmeyen dokular buharlaşır. Bu sırada kullanılan diğer cihazlar, lazer ve koterlerden en önemli farkı, çevre dokulara istenmeyen herhangi bir enerji veya ısı akışı olmamasıdır. Kişi günlük yaşamına hemen geri dönebilir. Uygulamalardan sonra antibiyotikli krem ve yara iyileştirici kremler kullanılabilir. Genelde herhangi bir iz ya da yara kalmaz.

Aldırmak sakıncalı mıdır?
ET benlerinin alınması onları kötü huylu oluşumlar haline getirmez, diğerlerinin çoğalmasına neden olmaz. Herhangi bir sorun olmaması için mutlaka tecrübeli bir cilt doktoruna gitmek gerekir.