Büyük Gurur! Canan Karatay, Harvard Kütüphanesinde

Büyük Gurur! Canan Karatay, Harvard Kütüphanesinde

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ve kütüphanesinde 20 milyon kitap bulunduran Harvard Üniversitesi, Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitaplarını kütüphanesine dahil etti.

Harvard Üniversitesi, Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitaplarını kataloğuna dahil etti. Hayykitap'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık ve beslenme alanlarındaki kitaplarıyla geniş bir okuyucu kitlesi bulunan Prof. Dr. Karatay'ın "Karatay Mutfağı", "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık" ve "Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm" kitapları, kütüphanesinde 20 milyon kitap bulunduran ABD'nin Boston şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi'nin kataloğunda yer aldı.
 

6 KİTABI 1 MİLYONU AŞTI

Toplamda 6 kitabı bulunan Karatay'ın kitaplarının toplam satışının ise 1 milyonu aştığı kaydedildi.

KARATAY MUTFAĞI

Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti prensiplerine göre revize edilmiş geleneksel Türk mutfağından en güzel örnekleri sunuyor. 'Kalıcı kilo verdiren', doğal ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde: Sağlıklı malzeme seçimi, akıllı alışveriş tüyoları, yoğurt, ekşimik, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri… Ve çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca leziz tarif. Küçük 'tatlı' kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de hediyesi! Prof. Dr. Canan Karatay ve diğer kitaplarının editörü olan Nihal Doğan önce Karatay Mutfağı'na uygun tarifleri belirledi.

'KARATAY DİYETİ'YLE YAŞAM BOYU SAĞLIK'

Prof. Canan Efendigil Karatay, ilk kitabı Karatay Diyeti'ni tamamlayan ve onun devamı niteliğinde olan Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık'ta, okuyucularından gelen soruları yanıtlıyor, birçok konuyu detaylandırıyor. 'Sağlıklı kilo verme'nin kapsamını genişletiyor, 'tüm hayat'ı içine alan yeni bir yaşam biçiminin ipuçlarını veriyor. 'Sağlıklı yeni nesillerin gelişmesi, her yaşta bağışıklık sisteminin güçlü olması ve ömür boyu hastalıktan uzak kaliteli bir yaşam sürmek için ne yapmalıyız?' sorusunu yanıtlıyor. Her yaşta kendimizi dinç hissetmek, kilo problemi yaşamamak ve hastalıklarla aramıza kalın bir duvar örmek için, mevsimlere ve yaş dönemlerine göre, 365 gün 24 saat nelere dikkat etmemiz gerektiğinin altını çiziyor.

OBEZİTE VE DİYABETE ÇÖZÜM VAR

Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var kitabı, diyabet hastalarından gelen yoğun talebe yanıt vermek için yazıldı. Prof. Canan Karatay her zamanki anlaşılır üslubuyla obezite ve diyabet hastalığının nasıl geliştiğini ve nasıl düzeltilip önlenebileceğini anlatıyor. Her tür şekerin vücuda nasıl zarar verdiğini gözler önüne seriyor. İnsülin direncinden, hipoglisemi ataklarından ve insülin takviyesinden kurtulmanın şifrelerini veriyor! Karatay Diyeti'yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var kitabındaki 20 basit adımı atan kişi sadece fazla kilolardan değil, diyabetten, kalp-damar hastalıklarından ve insülin yüksekliğine bağlı birçok metabolik hastalıktan kurtulabilecek. Türkiye'deki 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetliye şimdiden hayırlı olsun! Çünkü kitaptaki tavsiyelere uyarak 'sağlıklı ve mutlu bir hayata tekrar merhaba' demek artık çok kolay!