CHP'den kritik iddialar: Yediğiniz etler ölümcül olabilir!

CHP'den kritik iddialar: Yediğiniz etler ölümcül olabilir!

CHP'li Sarıbal, Bursa’da üreticiye dağıtılan küçükbaş hayvanlarla ilgili çok ciddi bir iddiada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Bursa’da üreticiye dağıtılan küçükbaş hayvanlarla ilgili çok ciddi bir iddiada bulundu.

Bursa’da 50 üreticiye “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında dağıtılan 700 küçükbaş hayvanın bazılarında veba salgını görüldüğünü ifade eden CHP’li Orhan Sarıbal, "55 ölüm vakası gerçekleştiği bilinmekte. Diğer sağlıklı hayvanlar ve insanlar risk altında" diyerek karantina tedbirlerinin alınmasını istedi.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Orhan Sarıbal, veba salgını olan işletmeleri gezdiklerini ve tedbirlerin alınmağını anlattı.

Bursa İl Müdürlüğü’nün hayvanlarla ilgili olumsuz rapor verdiğini, ancak Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerinin olumlu rapor vererek bu hayvanların üreticiye dağıtıldığını ifade eden CHP’li Sarıbal şöyle devam etti:

"55 ölüm vakası gerçekleştiği bilinmekte. Bu sürelerde karantina koşulları tam olarak uygulanmıyor. Sağlam ve hasta hayvanlar ayrılmamış. Diğer sağlıklı hayvanlar ve insanlar risk altında. Sorumlu olan Tarım Bakanlığı'nın kendisidir. Bu hayvanların dağıtılmasındaki sorumluların bulunup, cezalandırılması gerekir. Ayrıca karantina koşulları da tam anlamıyla yerine getirilmeli. Ben buradan Bursa Tarım Orman İl Müdürlüğü'nü derhal açıklama yapmaya, sadece bakmakla yetinen o Bakanı da istifaya davet ediyorum."