banner80

Dışarıda yemek kansorejen madde miktarını artırıyor

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, dışarıda yemek kanserojen madde “ftalat” miktarını yüzde 35 artırıyor.

Dışarıda yemek kansorejen madde miktarını artırıyor

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, dışarıda yemek kanserojen madde “ftalat” miktarını yüzde 35 artırıyor.

31 Mart 2018 Cumartesi 18:03
Dışarıda yemek kansorejen madde miktarını artırıyor

Restoranlarda yemek yemek sağlığa zararlı mı? Önceki gün Environment International Dergisi’nde yayımlanan bir bilimsel araştırma, sık sık dışarıda yemenin çok sayıda sağlık sorununa yol açabileceğini ortaya koydu.

ABD’nin George Washington Üniversitesi’nden Dr. Ami Zota ve ekibi tarafından yapılan araştırmada, özellikle fast food restoranlarda yemek yemenin metabolizmadaki “ftalat” miktarını yüzde 35 artırdığı tespit edildi. Bu oran özellikle ergen yaştakilerde yüzde 55’e varıyor.

Plastiklere esneklik kazandırmak için katılan kimyasal bir madde olan ftalat, kanserojen sınıfında sayılıyor. Ftalat ile astım, meme kanseri, Tip 2 diyabet ve üreme sorunları arasında bağlantı bulunduğuna dair bilimsel çalışmalar bulunuyor.

Araştırmaya göre, vücuttaki ftalat miktarı, fast food dükkânlarında plastik ambalajlar içinde sunulan hamburger ve sandviç gibi hazır yiyeceklerin tüketiminde daha fazla artıyor. Dr. Zota, “Bu araştırma özellikle evde hazırlanan yemeklerin çok daha az miktarda flalat içerdiğini ortaya koydu” dedi. 

Önerilen Haberler
Anahtar Kelimeler:
ABDKansorejenFlalat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.