Duş alırken tuvaletiniz gelirse... Evet herkes yapıyor!

Duş alırken tuvaletiniz gelirse... Evet herkes yapıyor!

Kulağa tuhaf gelse de bilim insanları banyodayken idrarınızı yapmanın faydalı olduğunu düşünüyorlar. Yaptığımız bazı şeyler var ki kimseye anlatamayız ancak bunu tekrar ve tekrar yapmaya devam ederiz. İşte bu kimse yokken ya da konusu olduğunda sessiz kaldığınız noktalardan biri de muhtemelen de duş alırken idrarınızı yapmak.

YouGov tarafından yapılan bir deneyde Amerikanların %61’inin duş alırken idrarını yaptığı tespit edildi. Muhtemelen diğer ülkelerdeki insanlarda da bu oran aşağı yukarı aynıdır.

Kulağa iğrenç ve zararlıymış gibi gelse de gerçekler aslında öyle değil.İdrar vücut için zararlı değil. Aksine duş alırken idrarını yapanların bazı nedenlerden dolayı sağlıklı bir şey yaptığı düşünülüyor.

CİLDİNİZE İYİ GELİYOR

İdrarda, cilde iyi gelen ve doğal nemlendirici olan üre bulunur. Cilt bakımı ürünlerinde yer alan üre genelde sentetik olarak üretilir. Dermatolog Rachel Nazarian, “İdrarda bulunan üreyi zaten cilt bakımı ürünlerinde kullanıyoruz. İdrar neredeyse, tamamen sudan ibaret. Küçük bir ölçüde de üre bulunuyor” dedi.

DAHA AZ SU KULLANIMI

Sifonu her çektiğinizde 6 litre su harcarsınız. İnsanlar ortalama 7 kez tuvalete gidiyorlar. Bu da yaklaşık olarak her gün 42 litre su harcadığınızı gösteriyor.

DAHA AZ PARA HARCIYORSUNUZ

Bu özellikle kadınlar için geçerli bir durum. Banyodayken idrarınızı ne kadar çok yaparsanız, bu o kadar az tuvalet kağıdı kullanacağınız anlamına gelir.