Estetikle hayallerine kavuşuyor: Hırvat Peter Pan Neverland’ını Türkiye’de buldu

Estetikle hayallerine kavuşuyor: Hırvat Peter Pan Neverland’ını Türkiye’de buldu

45 yaşındaki Neven Ciganovic estetik cerrahi aşığı Hırvat bir stilist ve TV starı. Ölümden değil yaşlanmaktan çok korktuğunu dile getiren Neven Ciganovic, hayatının son anına kadar genç kalmak istiyor ve bu yüzden yiyip içmesinden uykusuna, gece hayatından giyimine kadar yaşantısının her anına çok özen gösteriyor 

Sonsuza dek genç kalmak isteyen, bu nedenle çeşitli estetik ameliyatı olan Hırvat Peter Pan bu yüzden yetişkin bir erkeğin bedeninde yaşayan küçük bir çocuk olduğunu söylemekten hoşlanıyor. Dünyada bu Fenomen Peter Pan sendromu olarak adlandırılıyor. Bu sendrom Micheal Jackson’da da vardı. Ancak ikisinin ki farklı. Micheal Jackson 12 yaşında bir çocuk olmak istedi,  Neven ise sonsuza kadar genç kalmak istiyor. Hayalini gerçeğe dönüştürmek için Tıp Estetiği için bilinen dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’a geliyor. 

-  Nasıl Neverland’i Türkiye’de aramaya karar verdiniz?

Kısa süre önce İngiliz televizyonunda kısa bir belgesel çekerek hayatımı ve sonsuza kadar genç kalmayı hedefledim. Segmentlerden biri ziyaret eden bir kozmetik cerrahi kliniği olduğu için, o kısmı kaydedebileceğim birkaç çevrimiçi anket geçirdim. Ayrıca, yapmak istediğim ameliyatlardan hangisinin olduğundan emin değildim, dileklerimden biri gözlerimin rengini değiştirmekti ve internette bu işlemi yapan bir lazer kliniğine rastladım. Ve klinik İstanbul’daydı. 

-  Gözlerinizin rengini nasıl değiştirmeye karar verdiniz ve hangi renge ulaşmak istiyorsunuz?

Genellikle kontak lensleri kullandığımdan bu tedaviyi almaya karar verdim, çünkü bu işlemi daha da kolaylaştıracağım. Şimdi, kontakları taktıktan sonra, gözlerim çok kuru ve yorulmaya başlıyor ve göz renginin değişmesi ile bu problemler artık yok. İnternette araştırma yaptığımı belirtmek zorundayım, hatta dünyada aynı tedaviyi yapan birkaç klinik var, bu süreçten en fazla tecrübeye sahip biri için karar verdim. Sadece kahverengimsi pigmentiler öldürülüyor. Yani İstanbul’da bulduğum bu kliniği.

-  Dr. Selçuk Yazan’la nasıl tanıştınız?

Okurlardan biri sosyal medya ağları aracılığıyla bana ulaştı ve resmini Dr. Selçuk Yazan’a gönderip gönderemeyeceğini sordu, böylece burnunu benimkiyle aynı hâle getirdi. Tabii ki sorun değil dedim, ona İstanbul’a nasıl gideceğimi ve burnuma şahsen bakmam için doktora nasıl gidebileceğimi söyledim. Konuşmamızdan sonra, Dr. Selçuk Yazan’ın yaptığı estetiklere baktım ve o kadar genç birinin estetik ameliyatta çok fazla deneyime sahip olduğuna sevindim. Çalışmalarını kontrol ettikten sonra, İstanbul’da kaldığım süre boyunca kendisiyle görüşmeye ve ziyaret etmeye karar verdim.

-  Dr. Selçuk Yazan hakkında en çok neyi sevdiniz?

Kendisini yeni tanımış olsam da toplantıdan çok fazla beklenti duymadığımı itiraf etmeliyim. Tabii ki, bu genç, perspektif ve yetenekli bir doktorla tanışmak istedim. Superslow kliniğini ziyaret ettiğimde, ilk önce resepsiyonun sıcaklığı ve bu klinikte çalışan insanlardan etkilendim. Sonra, Dr. Selçuk Yazan ile kozmetik cerrahi hakkında genel bir konuşma yaptı ve bizle temas kuran kişi hakkında konuştuk. Bize bağlandı ve doktor, o adamın ameliyat planını ve planını söyledi. Bu konuşmadan sonra, ben ve doktorumun çok yakın vizyona sahip olduğumuzu öğrendim ve estetik cerrahi hakkında konuşurken aynı güzelliğe sahip olduk. Ve Dr. Selçuk Yazan’ın yaklaşımı ve her bir hastaya olan özverisini beğeniyorum. Bundan sonra, hakkımda benim bakışımı ve ebedi gençler için dileğimi sohbet ediyoruz.

-   Doktor Selçuk Bey, sizin Peter Pan kadar genç kalma isteğinizi duyduğunda nasıl tepki verip, ne söyledi?

 Eminim çoğu doktor bu düşünceyi güler, ancak Dr. Selçuk Yazan’ı güldürür. Fikri kabul etti ve hedeflerime ulaşmamda yardımcı olma düşüncesiyle ciddiydi.
Bunu başarmak için net bir vizyonum yoktu, ancak Dr.Yazan bana, özellikteki herhangi bir görünür değişiklik olmadan şu anda sahip olduğum böyle bir görünümden sağ kurtarmama yardım etmek için birkaç olasılık teklif etmişti, ancak daha yeni bir genç yüze ulaşacağım. Elbette fikirlerini kabul ettim çünkü vizyonuna ve yeteneklerine gerçekten inanıyorum.

-   Dr. Yazan ile İstanbul’da hangi ameliyatları yaptırmaya karar verdiniz?

Kişisel özelliğimi değiştirmemenin elbette en önemli şey var ancak kendimi benim gibi kalmaya devam ediyorum ve sadece beni daha genç görünmesi için mevcut görünüm üzerinde 
çalışıyorum.

Doktor, cildin tonusunu sıkacak ve bu istenmeyen cilt rengini ortadan kaldıracak ve yavaş yavaş kaybedilen yüze yeni tazelik kazandıracak bir yağ graftlaması yapmayı planlayan bir orta halli gerçekleştirdiğimizi önermişti. Her nasılsa, bir erkeğin yaşıyla, yüzündeki o pembemsi rengi kaybeder ve yüzü biraz yağlı ton alır ve sadece tatlı genç cildi geri kazanmak isterim...

-   Peki bunu ne zaman yapacaksın?

Umarım bir süre daha sonra... Dr. Selçuk Yazan yoğun programında boş zaman bulursa, İstanbul’a bir sonraki ziyaretimde olmak isterim. Böylece yılbaşı gecesinde daha genç ve daha yakışıklı olacağım.

-   Bütün bu ameliyatların sonunu görüyor musun,  sonunda iyi hissedecek misin?

Evet, yaptırdığım estetiklerden zaten çok memnunum, mümkün olduğunca uzun yıllar genç kalmak istiyorum ve nihayet bu rüyalarımı gerçekleşmesine yardımcı olacak sihirbazımı da yani Dr. Yazan’ı buldum. Artık herşey çok daha güzel olacak...

Peter Pan, büyümeyi reddeden haylaz bir çocuktur. Bitmeyen çocukluğunu, Varolmayan Ülke (Neverland) adındaki küçük adada yaşar.