Hindistan cevizi yağı ile ilgili Harvard'dan açıklama geldi: Saf zehir

Hindistan cevizi yağı ile ilgili Harvard'dan açıklama geldi: Saf zehir

Hindistan cevizi yağı son yıllarda 'süper besin' olarak sunuluyor ama dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard'dan bu imaja ağır bir darbe geldi. Ünlü doktor Karin Michels, hindistan cevizi yağını 'saf zehir' diye niteledi.

Son yıllarda bir ‘süper besin’ olarak sunulan ve sindirim sorunlarından saç sağlığına, obeziteden güneş yanığına, her şeye iyi geldiği belirtilen hindistan cevizi yağına Harvard Üniversitesi’nden bir itiraz geldi. Harvard Üniversitesi’nden öğretim üyesi  Karin Michels hindistan cevizi yağı için ‘saf zehir’ ve ‘yiyebileceğiniz en kötü şeylerden biri’ ifadelerini kullandı.
‘DOMUZ YAĞINDAN İKİ KAT FAZLA DOYMUŞ YAĞ İÇERİYOR’

Michels konuşmasında, hindistan cevizi yağının içinde yüksek oranda doymuş yağ bulunduğunu, bu durumun LDL adıyla bilinen kolesterolü artırdığını ve kardiyovasküler hastalık riskini yükselttiğini söyledi. Michels, “ Hindistan cevizi yağı ve diğer beslenme hataları” başlıklı konuşmasında, hindistan cevizi yağının domuz yağından iki kat daha fazla doymuş yağı içerdiğini belirtti; doymuş yağların bedenimizde hasara yol açtığına dikkat çekerek, hindistan cevizi yağı için “Yiyebileceğiniz en kötü besinlerden biri” dedi.

1 MİLYONDAN FAZLA KEZ İZLENDİ

Ünlü doktorun Freiburg Üniversitesi’nde Almanca yaptığı konuşma YouTube’da 1 milyondan fazla defa izlenirken, Batı basını da hindistan cevizi yağının internetteki ‘başarılı’ imajının beslenme uzmanları nezdinde uzun zamandır karşılık bulmadığına dikkat çekti.

Karin Michels,Harvard’da salgın hastalıkların yayılması üzerine uzman olarak çalışan, aynı zamanda Almanya’daki Freiburg Üniversitesi’nin tümörlerin yayılmasının engellenmesi üzerine çalışan enstitüsünün de başkanı.