Molozlu İstanbul suyu!

Molozlu İstanbul suyu!

İstanbul’un en önemli su kaynaklarından Sazlıdere Baraj Gölü’nün çevresi, kaçak hafriyatçıların döktüğü tonlarca moloz ve endüstriyel atıklala dolmuş halde. Zabıtalar moloz çetelerine çözüm bulamıyor.

Sazlıdere Baraj Gölü, hafriyat kamyonlarının kaçak döküm alanına dönmüş durumda. İstanbul’un en önemli tatlı su kaynaklarından biri olan bölge, inşaat ve endüstriyel atıkların yığıldığı bir çöplüğü andırıyor. Resmi hafriyat sahalarında sıra beklemek, yakıt tüketmek ve ton başına 4 lira ödemek istemeyen kamyon şoförleri, boş buldukları alana kaçak olarak atıkları döküyor. Gölün hemen yanında bulunan ve Avcılar Belediyesi’yle Başakşehir Belediyesi’nin sınırları arasında kalan stabilize yolda kaçak döküm yapanlar bürokratik engellerden faydalanıyor.

ZABITA EKİPLERİNE BASKI

Gündüz mesailerinde bölgede nöbet tutan Başakşehir Belediyesi zabıtaları, Avcılar Belediyesi’nin olaya sahip çıkmadığını, gözlerinin önünde, kendi görev sınırlarında olmayan yola hafriyat boşaltıldığını söylüyor. Bu iddialara belediyeden bir yanıt gelmemiş. Ancak bölgede kaçak döküm yapanların çeteleştiği, zaman zaman zabıta ekiplerine saldırdıkları da iddia ediliyor.