'Rakka'da IŞİD'ciler teslim olmaya başladı'

'Rakka'da IŞİD'ciler teslim olmaya başladı'

Suriye'nin Rakka kentinde SDG kuşatması altındaki IŞİD üyelerinin giderek artan biçimde teslim olmaya başladığı belirtildi. Bir SDG komutanı, "Genelde, ailesi olanlar teslim oluyor" dedi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) operasyonunun sürdüğü Rakka’da, son dönemde çok sayıda IŞİD militanının teslim olmaya başladığı belirtiliyor. ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Ryan Dillan, son haftalarda birçok militan ve örgüt liderinin teslim olduğunu söyleyerek “Bu, artan bir eğilim” dedi.

Reuters’a cepheden konuşan bir SDG komutanı ise “Geçen gün bir Suudi savaşçı kaçıp teslim oldu. Genelde, ailesi olanlar teslim oluyor” diye konuştu.

SDG dün, Rakka’ya nihai saldırının bu hafta içinde başlatılacağını açıklamıştı. Ancak kenttin merkezinde çok sayıda sivil IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanılırken, operasyon da yavaşlamış durumda. SDG’nin nihai saldırıyı başlatması halinde ilk hedef Rakka hastanesi olacak. Bu binada da çok sayıda sivilin rehin tutulduğu belirtiliyor.