Özetle Burun Estetiği

Özetle Burun Estetiği

.

 Genellikle kişilerin bozuk olan görüntüsünden en çok rahatsız olduğu organlardan biri burundur. Burnunuzu kalıcı olarak düzelttirmek burun estetiği ameliyatı ile mümkün. Burun estetiği burnun yeniden biçimlendirilmesi ve şekillendirilmesi işlemidir. Burun estetiği ameliyatı ile burun büyültme, burun küçültme, burun ucu kaldırma, burun ucunu şekillendirme ve burundaki kemiklerin alınması gibi işlemler yapılmaktadır. Kullanılan anestezi çeşidi ise genel anestezidir. Burun estetiği ameliyatın da en dikkat çekici özellik ise süresidir. Burun ameliyatının anesteziden uyandırma ile birlikte süresi sadece 1-2 saat arasındadır. Hastalar ameliyat sonrası aynı gün içinde evlerine gidebilir ve ameliyat sonrası hastalar birkaç gün içersinde ayağa kalkıp normal yaşantılarına dönebilir. Yine kişilerin şikâyetçi olduğu konulardan birisi de zamanla yüzlerindeki derinin sarkması ve yağ birikimi sonucu ortaya çıkan çirkin görüntüdür. Bu görüntüden kurtulmak ise yüz estetiği ile sağlanabilir.

Yüz gençleştirme ile daha genç bir görüntüye sahip olmak mümkündür. Klasik yüz estetiği, yüz, yanak ve yanak altı, çene konturu, boyundaki sarkmış fazla derinin tekrar toparlanması anlamına gelir. Yaş sınırı olamayan yüz estetiğinde istisna durumlar mevcut olmadığı sürece kadınlarda 17, erkeklerde ise 18 yaş sınırı olarak kabul edilmektedir. Klasik yüz germe ameliyatı yaklaşık 3-6 saat arasında tamamlanmaktadır. Bu operasyon genel ya da lokal anestezi ile gerçekleşmektedir. İyileşme ve işe geri dönme süresi 10 gün veya 2 hafta arasında hastanın durumuna göre değişmektedir. Dış görünüşünüzde dikkat edilen bir diğer bölge ise saçlardır. Saçlar adeta dış görünüşü taçlandırmaktadır. Fakat bazen genetik bazen sonradan olan faktörlerle saçlar dökülmekte veya seyrelmektedir.

Saç ekimi ameliyatı ile istediğiniz saçlarınıza kavuşabilirsiniz. Operasyon yaklaşık 1 veya 2 hafta öncesinden hazırlık süresi ile başlamaktadır. Saç ekimi operasyonu süresi ise seyrek olan bölgeye ve ekilecek olan greft sayısına bağlı olarak değişmektedir. Operasyon öncesinde hastaların saç dökülme alanları ve ense bölümündeki saç kapasitesi dikkatle değerlendirilip düzdün bir şekilde planlama yapılmalıdır. Saç ekimi işlemi ekilecek greft sayısına göre ortalama 6 veya 9 saat arasında sürmektedir. Ancak bu süre ekibin yeteneği ve tecrübesine göre değişiklik gösterebilir.