Ramazan'a özel beslenme önerileri

Ramazan'a özel beslenme önerileri

Beylikdüzü’ nde Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri işin uzmanından geldi. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Uzman Diyetisyen Billur Filiz vücudun dengeli ve yeterli beslenmesi için gerekli tüm detayları aktardı. Filiz, sahurun kesinlikle yapılması gerektiğini ve bol su tüketiminin yanında mineral kaybına engel olmak adına bir şişe maden suyu içilmesinin önemine dikkat çekti. 

Maneviyatı yüksek olan Ramazan ayında oruç tutanlara Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uzman Diyetisyen Billur Filiz‘den destek geldi. Filiz, “Yaz aylarına denk gelen Ramazan’da oruç süresinin uzun olması nedeniyle beslenme ve sıvı tüketiminde daha da dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Günde en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini, şekersiz komposto, bitki çayları ile de su alımına katkı sağlanabileceğini, mineral kaybını önlemek için de maden suyu tüketilmesinin doğru olacağını belirtti. 

Protein Tokluk Hissi İçin Önemli 

Sahurda da  protein ağırlıklı yumurta, peynir, süt, yoğurt gibi besinlerle beslenmenin uzun süre açlığı sağlıklı bir şekilde geçirmek adına doğru tercih olacağına değinen Filiz, ceviz, fındık, badem gibi tokluk hissi sağlayan yağlı tohumların da tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca iftarda çorbadan sonra 10 dakika ara vermenin kan şekerinin dengelenmesine, beynin tokluk hissinin algılamasına ve midenin genişlemesini önlenmesine fayda sağlayacağını aktardı. Ay boyunca yağ birikimini engellemek için 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapmanın faydalı olacağını bilgisini verdi.