Eski Bakanlardan Cemal Külahlı hayatını kaybetti

Eski Bakanlardan Cemal Külahlı hayatını kaybetti

Demirel'in başbakanlığındaki 43. hükümette Tarım Bakanlığı yapan Cemal Külahlı, Bursa Dağ yöresinin ilk bakanıydı.

Eski Bakan ve eski Bursa Milletvekili Cemal Külahlı, 87 yaşında hayata veda etti.

Süleyman Demirel’in başbakanlığındaki 43. Hükümette Tarım Bakanlığı yapan eski Bursa Milletvekili Cemal Külahlı için yarın TBMM'de tören düzenlenecek. Külahlı, Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BURSA DAĞ YÖRESİNİN İLK BAKANI

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 1930 yılında doğan Külahlı, Bursa Dağ yöresinin ilk bakanıdır. İstanbul Teknik Üniversitesinden Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun olan Külahlı, 1965 yılında Adalet Partisi (AP) listesinden Bursa Milletvekili seçildi. Külahlı, 1965 ve 1999 yılları arasında 13, 14 15 ve 16. dönem Bursa milletvekilliği görevinde bulundu.

Avrupa Konseyi üyeliği ve Türk delegasyonu başkanlığı da yapan Külahlı, 1979'da kurulan 6. Süleyman Demirel hükümetinde Tarım Bakanı oldu.

12 Eylül askeri müdahalesi ile milletvekilliği sona eren Külahlı, 1990 yılı sonrası Aydın Menderes önderliğinde kurulan Büyük Değişim Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı.

Değişim Partisi, yeniden kurulan Demokrat Parti'ye katılma kararı alınca Külahlı, DP'ye geçti. 24 Aralık 1995 milletvekili seçimleri öncesinde partisinin Refah Partisi (RP) ile seçim ittifakı yapması üzerine, Refah Partisi listesinden Bursa milletvekili seçildi. 1997'de RP'den istifa eden Külahlı, daha sonra Anavatan Partisi'ne (ANAP) geçti.

Cemal Külahlı, evli ve üç çocuk babasıydı.