Sağlık Bakanı açıkladı: Türkiye'de 16 bin 415 kişiye 1 ambulans düşüyor

Sağlık Bakanı açıkladı: Türkiye'de 16 bin 415 kişiye 1 ambulans düşüyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'de 16 bin 415 kişiye 1 ambulans düştüğünü açıkladı.

Kaza, yaralama ya da diğer acil sağlık sorunlarında sürekli tartışma konusu olan ambulanslara ilişkin Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'dan açıklama geldi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, acil sağlık hizmetleri (ASH) istasyonu ve ambulans başına düşen nüfus sayısıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Ülkemizde Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) istasyonu sayısı kaçtır? ASH istasyonu sayısı başına düşen nüfus sayısı kaçtır? Acil ambulans başına düşen nüfus sayısı kaçtır?” şeklindeki sorulara yanıt istedi. 

Sağlık Bakanı Demircan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, "Ocak 2018 tarihi itibari ile ülkemizde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayısı 2639'dur. Ocak 2018 tarihi itibari ile ülkemizde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu başına düşen nüfus 30622'dir. Ocak 2018 tarihi itibari ile ülkemizde ambulans başına düşen nüfus sayısı 16415'dir” ifadelerini kullandı.