Sağlık Bakanı’ndan Zika virüsü açıklaması!

Sağlık Bakanı’ndan Zika virüsü açıklaması!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'ye yeni gelen Zika virüsü hakkında uyarı yaptıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’de yeni görülmeye başlanan Zika virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK BAKANI: “GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK”

Bakan Ahmet Demircan, toplumda telaşa neden olan zika virüsüyle ilgili, “Zika, şu an Türkiye’de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili uyarı yapılmış durumda… Sağlık Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirler alınacak. Gelecekte böyle bir tehdit olur mu, bunlar virütik rahatsızlıklar, olabilir. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra önlemleri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’yle beraber yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANI: “GRİP NOKTASINDA OLUMSUZ BİR NOKTADA DEĞİLİZ”

Sağlık Bakanı Demircan, “Mevsimsel grip noktasında, şu anda geçmiş yıllara göre olumsuz bir noktada değiliz, aşırı bir yaygınlık, bir tehdit altında değiliz hatta biraz daha iyi durumdayız” dedi.

Demircan, “Bu konuda ülkemizde yapılan çalışmalar olumlu netice verdi. Reçetelerde antibiyotik oranı geçtiğimiz yıllara göre düşüyor ve düşmeye devam ediyor. Bu konuda başarılıyız. Akılcı antibiyotik kullanımı kampanyamız da var. Bu konuda medya da bize destek veriyor ve destekçi oluyor. Medyanın da katkısıyla yüksek de başarı sağlandı” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI: “ALÜMİNYUM GEREKÇESİYLE AŞILARI REDDETMEK FEVKALADE SAKINCALI”

“Aşı sağlığımız üzerinde fevkalade önemli, koruyucu etkiye sahip bir önlem. Buna karşı çıkmak sakıncalı ve topluma zarar verir” açıklamasında bulunan Bakan Akdağ, “Aşılarda alüminyum olduğu söyleniyor. Evet, aşının etkisini artırmak için bir miktar alüminyum kullanılır ama bu alüminyum, Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği düzeyde ve sürekli izleneni takip edilen bir miktardır. Rakam olarak, bir insana yaşamı boyunca bütün aşıları uyguladığımızda, toplam olarak verilen alüminyum miktarı 4,25 mg. Oysaki alüminyum, içme sularda var, unlu mamüllerinde var, mide ilaçlarında var. Mide ilaçlarında 20-30 mg alüminyum kullanılıyor. Alüminyum gerekçe gösterilerek aşıyı reddetmek fevkalade sakıncalı bir şeydir. Aşılarımızın etkileri, yan etkileri ve riskleri tümüyle DSÖ ile takip edilmekte ve izlenmektedir. Herhangi bir şey olduğunda derhal tedbir alınmaktadir ki alüminyum gerekçesi spekülatif bir gerekçedir, bilimsel hiçbir tarafı yoktur. Aşı uygulamalarımızın hepsi bilimsel denetim altındadır” dedi.