Arnavutköy Belediyesi'nde sahte diploma skandalı!

Arnavutköy Belediyesi'nde sahte diploma skandalı!

Arnavutköy Belediyesi’nde son günlerde yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz yıllarda 'Sahte diploma' ile işe alındıkları iddia edilen çok sayıda çalışanın halen Arnavutköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görevlerine devam ettikleri öğrenildi. Skandal, MHP'li üyeler Muharrem Yaman ve Mehmet Akman’ın Meclis'e verdikleri soru önergesiyle günyüzüne çıktı

MHP Meclis üyeleri Av. Muharrem Yaman ve Mehmet Akman’ın sözlü soru önergeleri ile gün yüzüne çıkan “Sahte diploma” skandalı Arnavutköy gündemine bomba gibi düştü. İddiayı Meclis gündemine taşıyan Av. Muharrem Yaman ve Mehmet Akman, verdikleri soru önergesinde 2009-2017 yılları arasında “sahte diploma”yla işe alınanlar hakkında Belediye'den en kısa zamanda açıklama yapmasını istedi. 

MHP'li üyeler, "2009-20017 yılları arasında gerek Arnavutköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde gerek taşeron firma işe alımlarında büyük bir skandala imza atıldı. Sahte diplomaların kim ya da kimler tarafından hazırlandı? Bizim elimizde isim listesi mevcut. Bu skandalda adı geçen yaklaşık 40 kişinin isimlerinin açıklayacağız" ifadelerini kullandı. 

İLKOKULU LİSE YAPTILAR

MHP Meclis Üyesi Muharrem Yaman ilkokul mezunu olduğu halde sahte diploma ile lise mezunu gibi gösterilerek işe alınanların olduğunu belirterek, "Bazı vatandaşların zaman zaman bana konuyla ilgili olarak sorular soruyor. 2 devlet memuru, 8 zabıta memurunun olmak üzere 30’a yakın belediye çalışanının diplomalarının sahte olduğu iddiası da var. Eğer bu iddialar doğru ise tahsili, çalışmakta olduğu kadroya uygun olmayan bu kişiler gerek Belediye elemanı, gerek taşeron şirket elemanı olsun bu güne kadar Belediyemizde vergi tahakkuku, vergi tahsili, Belediye ödemeleri ve imar hukuku, gibi birçok konuda işlemler yapmıştır. Dolayısıyla bu kişilerin hata yapmış olma ihtimalleri de yüksektir” dedi. 

MHP'LİLERDEN 10 SORU

“Sahte Diploma” sknadalıyla ilgili Başkanlık Makamının cevaplaması istemiyle 10 soru soran Yaman ve Mehmet Akman, konunun bir an önce aydınlatılmasını istedi. "2009-2017 yılları arasında memur, sözleşmeli personel ve işçi alınırken alınan bu kişilerin Belediyeye ibraz ettikleri diplomaları mezun olduğu okullardan sorgulanarak diplomanın teyidi alınmış mıdır?" sorusunu soran MHP'li üyeler, "Bu kişilerin özlük sicil dosyalarındaki diplomaları asıl mıdır suret midir? Bu yıllar arasında belediyemize sahte diploma ile işe alındığı tespit edilen personel var mıdır? Varsa kaç kişidir, kimledir ve hangi kadrolarda çalıştırılmıştır? Sahte diploma ile işe alınan kişiler varsa bunların Belediyeye işe alım onayını kim ya da kimler onaylamıştır? Sahte diploma ile işe alınan kişi varsa bu kişiler hakkında suç duyurusu v s gibi ne tür işlemler yapılmıştır.? Sahte diploma nedeni ile işine son verilen personel varsa bu kişilere herhangi bir tazminat ödemesi yapılmış mıdır?Tazminat verildi ise hangi kıstasa göre ne kadar tazminat verilmiştir? Belediyenin memuriyet ve müdürlük kadrolarında çalışan memur ve müdürlerin diplomaları   bu memuriyet ve müdürlük kadro ihdasındaki diploma şartlarına uyumlu mudur?" sorularına da cevap istedi. 

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI İSTEDİLER

MHP'li üyeler Muharrem Yaman ve Mehmet Akman “Sahte diploma” ile işe alımlarla ilgili iddiaların gün yüzüne çıkması ve bu skandaldan kimlerin sorumlu tutulmasının araştırılması için Arnavutköy Belediyesi içerisinde bağımsız bir 'Araştırma Komisyonu' kurulmasını istedi. Komisyon talebini değerlendiren AK Parti Arnavutköy Belediyesi Meclis üyesi ve İBB Hukuk komisyonu üyesi Av. Sibgetullah Şahin, "Böyle bir komisyonun kurulması hukuken mümkün değildir" dedi. MHP Meclis Üyesi Muharrem Yaman ise konuyu İBB Meclisi'ne taşıyacaklarını, bu skandal hakkında kendilerine ve kamuoyuna tatmin edici bilgi verilmediği taktirde yasal yollardan bütün bilgi edinme haklarını kullanacaklarını ifade etti. (Gazetemİstanbul)