Türk cerrahın başarısı gururlandırdı

Türk cerrahın başarısı gururlandırdı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Fatih Can, Avrupa Karaciğer-Pankreas Board (HPB) Cerrahisi belgesi'ni alan ilk Türk cerrah oldu.

Almanya'da  Frankfurt Mainz’da gerçekleştirilen ve İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İsviçre'den cerrahların katıldığı sınavda yüksek başarı gösteren Doç.Dr. Mehmet Fatih Can belgeyi birincilikle almaya hak kazandı.

Avrupa ülkelerinde geçerli bir mesleki yetkinlik belgesi olan Avrupa HPB Cerrahisi Yeterlilik Belgesi'ni ülkemizden alan ilk cerrah olmanın sorumluluğunu hissettiğini söyleyen Doç.Dr.  


Can, bu sonucun genç cerrahlara benzer sınavlara girme konusunda cesaret vermesini dilediğini ifade etti.Her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen Avrupa HPB Cerrahisi Yeterlilik sınavında adayların bir gün boyunca yazılı ve sözlü sınavlara tabi tutularak karaciğer, pankreas hastalıkları ve cerrahisi hakkındaki mesleki yeterlilikleri değerlendiriliyor.


 Başarılı olanlara Fellow of theEuropean Board of Surgery (FEBS) ünvanı veriliyor ve bu ünvan hekimin kendi alanında Avrupa standartlarında mesleki yeterliliğe sahip olduğu anlamına geliyor.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de Fellow of the European Board of Surgery (FEBS) ünvanı almaya hak kazanan Doç.Dr. Mehmet Fatih Can’ı başarısından ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bilimsel gücüne  katkılarından dolayı tebrik etti.