Yırtılmayan prezervatif üretildi

Yırtılmayan prezervatif üretildi

İsveçli bir şirket, “son 70 yılda kondom teknolojisinde yapılmış en büyük inovasyon” olarak nitelendirilen bir prezervatif tasarımına imza attı

HEX isimli ürünü bu kadar iddialı kılan şey, dünyanın en güçlü ve en dayanıklı maddesi grafenin moleküler yapısından ilham alınarak geliştirilmiş altıgen yapısı. Bu yapı, prezervatiflere dair tüm memnuniyetsizlikleri (kayıp çıkma, yırtılma,
zevki azaltma gibi) ortadan kaldırma iddiasını taşıyor.

TAMAMI YIRTILMIYOR

Yüksek dayanıklılık iddiasıyla piyasaya sürülen HEX’in herhangi bir yerinde bir delik açılsa bile, diğer prezervatiflerin aksine, hasar bir hücrede sabit kalıyor. Böylece prezervatifin tamamı yırtılmamış oluyor.

'PREZERVATİF KULLANMAMAK İÇİN BAHANE OLMAYACAK'

Şirketin kurucusu Filip Sedic, bu tasarımı insanların hayatını olumlu yönde etkilemenin bir yolu olarak görüyor. Sedic, Cool Hunting’e yaptığı açıklamada “Sekste lüks bir ögeye ihtiyacımız var. İnsanlar yaptıkları şeyle ilgili iyi hissetmeye ihtiyaç duyuyor.” diyor. “Kondomlar hayatın önemli bir tarafını oluşturuyor ama insanlar bunu çok da umursamıyormuş gibi görünüyor. Belki korktukları içindir. Biz bu duruma -diyalog, eğitim ve kullanım anlamında- büyük katkılar sağlayabileceğimizi hissediyoruz.” Filip Sedic ayrıca, bu ürün sayesinde, prezervatiflerin yırtılma ihtimalinin prezervatif kullanmamak için bir bahane olmaktan çıkacağını düşünüyor.

FİYATI NE KADAR?

Son yedi yılda geliştirilen ve tekrar tekrar test edilen ürün, Indiegogo üzerinden 30 bin destekçiye ulaşarak 1 milyon dolarlık fon topladı. Online satışı başlayan ürünün 12’li paketi 19 dolar, 36’lı paketi ise 34,5 dolardan satılıyor. HEX’in yakında dünyanın farklı yerlerinde, raflardaki yerini alacağı da biliniyor. İlk gününde 400.000 adet satan ürünün yakın gelecekte sahip olacağı popülariteyi tahmin etmek zor değil.