Zayıflamak biraz da ‘teknoloji işi’

Zayıflamak biraz da ‘teknoloji işi’

Ülkemizde ve dünyada yapılan tüm araştırmalar, obezitenin giderek tehlikeli bir boyut aldığını gösteriyor

Kalıtımsal ve genetik nedenlerin dışında insanların kötü beslenmesinden ve yeni yaşam biçimlerinden dolayı tehlikeli boyutta kilo aldıkları ve bu kilolarından dolayı bir çok sağlık sorunu yaşadıkları görülmektedir. Bu durumla karşı karşıya kalan insanlar yoğun bir şekilde diyetisyenlerin kapısını aşındırmaktadır. Bu insanların bir çoğu da meslektaşlarımızın önerdiği diyet programlarının süresi itibariyle uzunluğundan şikayetçi olurken başkaları uzun ya da kısa programların kendilerini zayiflatmadığını söylemektedir. İşin mali boyutu başka bir konu’

Tüm bunları Uzman Diyetisyen Cihan Hallak söylüyor. Üsküdar’da muayenehanesinde görüştüğümüz genç Diyetisyen Hallak var olan genel kanılara ek olarak “Zayıflamak biraz da teknoloji işidir” diyor

“Nasıl?” diye sorduğumuzda hemen anlatmaya başlı- yor: “Elbette diyet programları çok önemli. Tıpkı özel önerilen beslenme programları gibi. Ancak teknolojinin gelişmesiyle insanlar çok daha kolay amaçlarına varıyor

Yani zayıflamak isteyen bir kişi teknolojik cihazların yardımıyla kilosundan çok daha hızlı kurtulacak ama aynı zamanda fazla kiloların neden olduğu bazı problemlerden de kurtulacak. Bu da yetmeyecek çünkü yeni türden cihazlar fazla kiloların yanı sıra bu kilolara neden olan bir çok hastalığın ya da sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır”

Muayenehanesindeki cihazların başında durarak her birisinin ne işe yaradığı anlatan Hallak, bu tür cihazların Batı’da çok yaygın bir şekilde kullanıldığına işaret ederek örnek olarak ozon cihazının yararını anlattı: “Ozon sauna, sıcak kabin içinde deri yolu ile vücuda oksijen verilme yöntemidir. Bu yöntemle hem sauna keyfi yaşayabilir hem de tedavi olabilirsiniz. Sıcaklığın etkisi ile açılan deri gö- zeneklerinden emilerek vücudun kan, lenf ve yağ dokusuna geçer. Lenfatik sistemi toksinlerinden arındırır, cildi temizler, kasları gevşetir, kan dolaşımını hızlandırır ve bakteri, virüs, mantarları öldürür”

Cihan Hallak’a göre bunlar, ozon cihazının birkaç yararı, o gerisini de sıralıyor:

OZON SAUNASI İLE VÜCUDUNUZDA ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER GERÇEKLEŞİR

*Deri kan dolaşımını arttırarak cilt yenilenmesini, sıkı ve pürüzsüz görünüm oluşmasını sağlar.

*Hücre ve dokulara giden Kan dolaşımını arttırır.

*Bağışıklık sistemini güçlendirir.

* Damarları temizler.

*Kan ve lenf sistemini temizler.

* Derinin üçüncü bir böbrek yada ikinci bir akciğer sistemi gibi çalışmasını sağlanır.

*Bağışıklık sistemini arttırarak ve sıcağın etkisi ile mikropları öldürerek enfeksiyon hastalıklarında direnci arttırır.

* Kaslarda biriken laktik asidi okside ederek kasları gevşetir ve yumuşatır, esnekliğini arttırır.

*Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir.

* Hormon ve enzim üretimini normale döndürür.

* Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlar.

*Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir’

Uygulamanın adrenalini okside ederek genel bir sakinlik sağladığını ve depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Cihan Hallak, “Daha ilk seansta gevşemiş ve rahatlamış olduğunuzu hissedersiniz. 10 seans sonra ise enerji seviyesindeki fark edilebilir artışı ve ne kadar berrak düşü- nebildiğinizi görebilirsiniz” diyor.

‘Her seans sonrasında sağlıklı zayıflama olur’

SEANSLARIN aralıkları ne kadar yakın tutulursa o kadar çabuk sonuç alınması muhtemeldir. Sonuç olarak uygulama her seansta yaklaşık 400- 650 kalori kaybederek ve yağ dokusu yıkımı sağlayarak sağlıklı zayıflama sağlar. İşte bu nedenle doğal ve kontrol edilebilir bir zayıflama için Ozon Sauna Terapi büyük önem taşı- maktadır

‘Ozon’la yetinmeyen Hallak, andulasyon cihazının çok farklı amaç ve yararlarını da anlatarak bu cihazın Türkiye’de henüz yaygın bir şekilde kullanılmadığını, bu cihazın kiloları azaltmanın dışında çoğumuzun gündelik olarak şikayet ettiği bir çok sıkıntıyı giderdiğini ya da giderilmesine katkı sağladığını anlattı.

Hallak örnöklerini sıraladı:

Andulasyon terapisinin etkili olduğu ve bedende pozitif yönde iyileşme gerçekleştirdiği beş temel prensip var. Bunlar;

*Hücre aktivasyonu, yani hücrelerin daha fazla enerji üretimine destek,

* Endorfin sinyalleri ile ağrı yö- netimi,

* Daha iyi bir kan dolaşımının sağlanması,

* Gevşeme mekanizmalarının aktivasyonu,

*Lenf akışının uyarılması ve vücuttan ödem atılması.

Bu beş prensibin bedende pozitif yönde devreye girmesiyle tedavinin olumlu etkileneceğini belirten Cihan Hallak, her hastalıkta andulasyon terapi sisteminin etkili bir şekilde kullanılmasının yararına dikkat çekti.

Ona göre Andulasyon terapisinin en büyük avantajı 5 prensibin hızlı ve etkili bir şekilde bedende pozitif anlamda fayda üretmeye başlamasıdır. Ayrıca yapacağınız 15 dakikalık bir terapi seansı 2,5 saatlik yürüyüşle eş değer fayda sağlamaktadır. Biz 2,5 saat yürüdüğümüzde kan dolaşımımız düzene giriyor, metabolizmamız daha iyi çalışıyor, stres seviyemiz azalıyor, işte cihaz tüm bunları 15 dakikalık bir uygulamada gerçekleştiriyor.

Andulasyon terapisinin, aşırı kiloluluğa karşı verilecek savaşta mü- kemmel bir destek sağlayabileceğini söyleyen Hallak, metabolizmayı ve kan dolaşımını stimüle ettiğinden son derece etkili bir yağ yakıcı olarak nitelendirmektedir.

Bunun nasıl olacağını sorduğumuzda Hallak şöyle yanıtladı: “Andulasyon terapisi, yağ yakımını doğrudan, yoğun ve kalıcı şekilde stimüle etmektedir. Daha yüksek bir metabolik oran, basit metabolik oranı da hızlandırmakta, kalori tüketimini de artırmaktadır. Aşırı her bir kiloyu tek tek vermenizin yanında çok daha önemli bir durum olan kalp sağlığınız için, karın bölgesinde bulunan yağların azaltılması son derece yararlıdır. Bu arada karın bölgesinde bulunan yağın, kötü bir görüntünün yanında sağlık için de çok zararlı olduğu, sayısız bilimsel araştırma tarafından doğrulanmıştır. İşin bir de estetik ve dolayisiyla moral psikolojik tarafı da vardır”.