Salgın manyaklık

Değerli arkadaşlarım, büyüklerim, kardeşlerim... Zaman zaman bu köşede tahliller yapıp siz kıymetli okurların dikkatine sundum. Çoğu zaman iktidara, sermaye sahiplerine, bürokratlara, başka ülke yöneticilerine, hatta padişahlara falan sert eleştirilerde bulundum. Hakkımda onlarca dava açıldı. Vesaire...
Hepinizden özür diliyorum. Bugüne kadar yazdıklarımı lütfen dikkate almayın. Bu ülkenin hali, hiçbir ciddi analizle, eleştiriyle, hatta mizahla izah edilemez.
Türkiye’de salgın manyaklık vakası yaşanmaktadır.

***

Allah rızası için şu ‘Yüce Meclis’in haline bir bakın! Genel Kurul salonunun orta yerine bir maymun kafesi koysanız, içindeki maymunların beyni yanar!
Oturum Başkanı mıdır nedir, alacalı suratlı o amca oturmuş koltuğa, saçma sapan hareketler yapıyor. Öyle yap demişler, o da yapıyor. MHP’li Oktay Vural söz alıyor, HDP’lilerin Kürtçe sloganları eşliğinde, “Komisyon Başkanı silahlı gücün başındaki İçişleri Bakanı tarafından tehdit altındadır” diye bağırıyor. Kanun maddelerinin oldubittiye getirildiği çılgın oturumlar protestolarla yarıda kesildikçe, televizyon kanalı araya kanun taksimleri atıyor.
‘Yüce Meclis’ değil Galata Meyhanesi mübarek!

***

Kafalar güzel!..
Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden unsur bağırıyor: “Delikanlıysan çık ortaya!”
Peki kime bağırıyor?
Aslında olmayan birisine. ‘Fuat Avni’ denen Fethullahçı Twitter konsorsiyumuna... Anlayacağınız, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden unsur gaipten sesler duyuyor, bilinmezle konuşuyor, sanal Avni’ye laf yetiştiriyor!
Sonra uğraş dur, yok Meclis’ten paket çıkaracağız, paketten tavşan çıkaracağız, ‘Bonzai’yle mücadele edeceğiz, falan, feşmekan...
‘Bonzai’ye ne hacet! Delikanlıysa ne kullandığını açıklasın!

***

Neyse işte, vakit gecenin bir yarısı...
Aynı sırada tanklar Suriye’ye giriyor. Meclis TV kanun taksimine geçiyor yine. -Kim bilir, belki ülkenin herhangi bir yerinde bir kadın parçalanıyordur.-
O esnada CNN TÜRK ‘Kar Bebekleri’ adlı bir belgesel yayınlıyor. Maymun kıçı gösteriyorlar belgeselde.
CNN TÜRK’ün sahibi Aydın Doğan, o sırada uyumamışsa eğer, aynada kendi kıçına bakmaya çalışmış mıdır, o konu takılıyor aklıma. Dedim ya, salgın manyaklık var memlekette, böyle tuhaf düşüncelere gark oluyor insan.

***

Şanlı Türk ordusu, sekiz aydır Süleyman Şah Türbesi’nde ablukada tutulan askerleri ‘kurtarıyor’; şimdilik gelen bilgi bir askerin öldüğü yönünde. Süleyman Şah Türbesi bizzat TSK tarafından imha ediliyor. Türbedeki kemikler alınıyor, Türkiye sınırına 200 metre ileride yeni bir yere nakledileceği söyleniyor. “Orası olmadı, burasını işgal edelim” gibi uluslararası bir skandal, bir cehalet ve en doğrusu kabızlık timsali yaratılıyor.
Ülke yöneticileri, askeri yetkililer falan matah bir halt etmişler gibi gerine gerine açıklamalarda bulunuyorlar.

***

Yani sevgili dostlarım, tüm bunları -ve diğer tüm acayiplikleri- salgın manyaklık vakası dışında hiçbir ihtimal açıklayamıyor...
Hepimize geçmiş olsun. Acil şifalar...

Önceki ve Sonraki Yazılar