Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Şampiyon Başakşehir

Bildiğiniz üzere Quaresma bu sezon en az dördüncü kez kırmızı kart görmedi. Beşiktaş’ın kritik Bursaspor deplasmanında; Quaresma üçüncü defa kasti hareketini yaptı ve hakem utanarak bir sarı kart gösterdi.

Ben fakir biriyim; gerekli sıfatlarla gerçeklerden söz edecek kadar cesur olmamalıyım işbu adaletsizlik ortamında. Bencileyin kibar takılan, denmesi gerekeni diyemeyen onlarca yorumcunun olduğu ortamda cazgır Ahmet Çakar her şeyi tek tek söyledi: “Beşiktaş’ın hakemlerden 8- 10 puanı var, Başakşehir’den çalınanları da düşünürsek bugün Beşiktaş ikinci ya da üçüncülük maçına çıkmalıydı. Haklı bir iddia olarak; nasıl 10 yıl önce hakemler aslan çocuğu idiyseler bugün de hepsi kartal çocuğu!”

Sayın Çakar’a MHK’da arkadaşın oturuyor, hakemler nasıl böyle kararlar alabiliyor diye gaz verilince en göz alıcı gerçeği de ifade ediverdi: “Hakemler rüzgârgülü gibidir, federasyondan esen rüzgârlara uyuyorlar! Biz de zamanında rüzgârgülüydük ama bu rüzgâr çok güçlü.”

Kod adı Rüzgâr olan şahıs, Futbol Federasyonu ve eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören. Beşiktaş’tan çokça alacağı olduğu da biliniyor. Bu gerçeklerin yanına daha geçen hafta Talisca’nın yalnızca bir maçla cezalandırılmasını, Atiba ve Quaresma’nın görmediği onlarca kartı katınca vahim bir durum ortaya çıkıyor. Daha Başakşehir’in Adana deplasman- ında nedensiz ve panikle iptal edilen golünü düşünmeden hem de.

Kabul etmeli ki hepimizin kadro kalitesi nedeniyle peşinen şampiyon ilan ettiği Beşiktaş, iki maçta da Başakşehir’e ezildi. Evinde berabere kalmıştı diyeceksiniz; Oğuzhan’a faul yapıldığı gerekçesi ile iptal edilen gole herkes gülmüştü. Boş kaleye kaçırılan iki şut yanında Fabri’nin kurtardıklarını da izlerseniz özetten; “ezilme” tabirinin hak olduğunu görürsünüz.

Bendenizin hücum oynatan Şenol Hoca yanında yer almam gerekirdi ama yaşananları bir durup düşününce apaçık ifade etmek lazım; resmiyette şampiyon Beşiktaş oldu, kadrosunun hakkıydı ama gerçek şampiyon, mucizevi şekilde Başakşehir’di. Lig daha bitmedi diye düşünebilirsiniz ama haftaya Başakşehir, kart cezalısı Cengiz’den yoksun şekilde Trabzon’a gidiyor… Beşiktaş ise Kasımpaşa karşısına olmaması gereken iki starı ile çıkabilecek: Talisca ve Quaresma… Fırsat eşitliği ve adalet yok.

***

TFF 1. Lig’den Sivasspor ve Yeni Malatyaspor süper lige çıkmayı garantilediler. İrfan Buz mütevazı takımıyla Malatya’ya bu sevinci yaşattı, umarım ona güvenilir ve istediği transferler yapılır. Teknik direktörün kendi seçtiği isimlerle çalışabilmesi çok önemli bir detay. Misal dünyanın en iyi hocası Klopp ama onun zihniyetine uygun bir kadro olmadığı için koskoca Liverpool (bana göre) başarısız…

Aşırı necip milletimiz aslında ikinci ligi daha çok seviyor zira her daim şampiyonluk ya da yükselme hedefi olan bir takım izlemek istiyorlar; onun için tribünleri dolduruyorlar. Takım süper lige çıktığında düşmeme mücadelesi onlara heyecan vermiyor. Futbol izleme kültürü yok demeyeceğim çünkü Türkiye’de henüz kalite futbol oynanmıyor. Amatör ligden süper lige hep “aman defans yapalım, hücum dediğin uzun topa koşmaktır” anlayışı hakim. Tüm takımlara iyi transfer, bol seyirci dileyelim; şampiyon, belli olsa da…

Önceki ve Sonraki Yazılar