CHP'li Karadeniz: 'Cumhur ittifakı' toplumu ayrıştırır

CHP'li Karadeniz: 'Cumhur ittifakı' toplumu ayrıştırır

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “MHP-AKP ittifakından kutuplaşma, kamplaşma ve toplumu ayrıştırma çıktı” dedi.

CHP Milletvekili Karadeniz, AKP ve MHP'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren ortak kanun teklifini değerlendirdi. CHP’li Karadeniz, AKP ve MHP kurmaylarının açıkladıkları “Milli Mutabakat Komisyonu” çalışmasında “ittifak” sağlanan konulardan en dikkat çekici olanının ittifakın temellendirildiği anlayış olduğunu vurguladı. Açıklanan mutabakat metninde “İttifaklar sadece oy kaygısını değil, bir tavır ve tutum, bir milli duruş ortaya koymayı, bununla birlikte oluşabilecek karşı ittifakları da milletimizin görmesi ve değerlendirmesini sağlamayı hedefleyecek şekilde değerlendirilmektedir” ifadesine yer verildiğini belirten Barış Karadeniz, şunları söyledi:

“Bu ittifak, toplumun her kesimine hitap eden bir ittifak değil. Olmasını da beklemiyorduk zaten. Toplumu kutuplaştırıp, kamplaşmayı artıracak bir oluşum. Adını ‘cumhur’ koysanız da, ittifaka ‘milli’ deseniz de birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyan Türkiye’yi ayrıştırmaktan başka bir amacı olmadığı görülmektedir. Toplumun her kesimini kucaklamaz. AKP ve MHP’nin oy kaygısına hizmet ediyor. Bu, gün gibi ortadadır.”

Barış Karadeniz, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, Siyasi Partiler Kanunu, Milletvekili Seçimi Kanunu ve Mahalli İdareler ile ilgili Kanunda değişiklikler içeren 26 maddelik kanun teklifinin Meclis’e getirilen bir koalisyon çalışması olduğunu söyledi. Karadeniz, “AKP-MHP koalisyonu kurulmuş durumda. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti diye yakınanlar, 16 Nisan'da referandumda ‘artık koalisyonlar dönemi bitecek’ diyerek halktan oy istediler. Koalisyon dönemini kendileri yaratıyorlar. Kısacası halkı kandırıyorlar” diye konuştu.