​Fenerbahçe'nın işi zor

Fenerbahçe değişik bir kadro ile çıktı Şükrü Saracoğlu'na... Caner'in yerine Hasan Ali, sol bekte yer alırken, stoper olarak Topuz ve Kadlec görev yaptı.
Büyük olasılıkla İsmail hoca, Beşiktaş maçını düşünerek sarı kart cezası sınırında olan Caner'i riske etmek istemedi. Ancak, Volkan'ın sakat olduğu halde iğne ile sahaya çıkması ne derece doğruydu. O da Beşiktaş maçına kadar dinlendirilemez miydi?
Çünkü, Mert oynadığı karşılaşmalarda Volkan'ı aratmamıştı. Aynı şekilde Emre'nin de sakatlığı geçmeden sahaya sürülmesi doğru değildi.
Son iki haftada iki oyuncusunun aynı hareket sonucu ve peş peşe kırmızı kart görerek takımı eksik bırakması, sakat oyuncular en büyük sıkıntısıydı İsmail Kartal'ın.
Gelelim maça...
Gençler ani ataklarla ve savunma arkasına sarkarak  Fenerbahçe kalesinde gol aradı maç boyunca. Çoğu  zaman da 9-10 kişi ile savunma yaptı.
Fenerbahçe o denli aceleci oynadı ki, sonuca gidemedi ilk yarıda. Bir de Sarı-Lacivertli futbolcular şut çekmekten korkar olmuşlar. Geçen yıl sürekli şut atan futbolcular pas vermeyi tercih ettiler nedense.
Bir de hakem çaktırmadan kıyım yaptı Sarı-Lacivertli ekibe. Mervan, Kadlec'e öyle bir girdi ki... Hakem Özgür Yankaya yalnızca faul vererek geçiştirdi... Yankaya 24. dakikada da Sow'un 18 çizgisine bir metre mesafede çekilmesini görmezden geldi.
Bu arada gençlerin kalecisi ilk dakikadan itibaren maçı soğutmak için her numarayı yaptı, Yankaya'nın hoş görüşüne sığınarak.
Tosic ve Petroviç, Alper'i yaka paça alaşağı ettiler. Hakem yok yine.
İkinci yarıya Fenerbahçe sağdan soldan akınlarla hızlı başladı. 49.dakikada Alper yaka paça indirildi ve penaltı. Emre penaltıyı kaleciyi ters köşeye yatırarak gole çevirdi.
66'ncı dakikada Webo'nun yerine Caner girdi. Sow ileriye çıktı.
Fenerbahçe'nin telaşla baskısı golden sonrada sürdü. Ve üst üste goller kaçırdı. Yankaya ipin ucunu kaçırınca Alper'e Ankaralı ekibin baskısı ile ucuz bir sarı kart çıkardı.
71'de Emre çıktı, Diego girdi. Kaptanlık bandı Volkan'da.  Fenerbahçe üst üste korner kullandı. Ancak yararlanmadı. 76'da Sow'un şutu savunma direğinin içinden çıkardı.
Kırmızı-Siyahlılar oyunu iyice sertleştirdi, ve 81'inci  dakikada ilk kez Fenerbahçe kalesine geldi ve savunmanın hatasından golü buldu. 1-1.
Emenike golden hemen sonra Sow'un yerine girdi. 85'de'de Ahmet Emenikeyi düşürdü. Penaltıyı Kuyt atıyor 2-1. Kaleci yine ters köşede. Uzatma dakikalarında Ahmet topu 6 pasta eli ile kesiyor. Yankaya 3. penaltıyı vermeye cesaret edemiyor.
Fenerbahçe karşılaşmayı kazanıyor, ancak, umut verdi dersek yalan söylemiş oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar