Saray bombası

Arkamdan gelen büyük patlama sesine döndüğümde ikinci patlamayla uçuşan insan gövdesi parçalarını gördüm. Önce kondurmak istemedim. Hemen yanımdan bir genç, "Kimse panik yapmasın, içi gaz dolu balonlar patladı!" diye bağırdı. O an kendimi topladım. Ben de, "Gazlı balon patladı, sakin olun!" diye bağırmaya başladım. 'Balon' lafı yayıldı. Bir rahatlama oldu. O balon lafını aniden uydurmayı kim akıl ettiyse, büyük bir izdihamı önledi.

Halbuki az ilerimizde kopuk bir el duruyordu. Art arda patlayanlar da bombaydı. Saat tam 10:00'da, miting için toplanma saatinde patladı bombalar...

Sakinlik bir süre sonra yerini büyük bir acıya bıraktı. Bir anda anlaşılmıyor işte. Kolay kabullenemiyor insan, az önce kanlı-canlı yanında duran dostların az sonra kanlı-cansız paramparça halini...

Ben bu satırları yazarken bombanın düzeneği, cinsi tartışılıyor. Lüzum yok. Katliam 'saray cinsi'dir. Düzeneği, Suruç'takiyle aynıdır.

***

Suruç'un ardından artık güvenli tek bir yer olmadığını, bombanın büyük kentlere ve kasabalara yayılacağını yazmıştım. "Demokratik gösteriler dönemi kapanmıştır" demiştim, "Kendimizi fabrika fabrika, sokak sokak savunmalıyız..."

Keşke daha yüksek sesle bağırabilseydim...

***

Ağacın piçini kesip atmadın mı, piç ağacı götürür.

Bizim karşımızda bir toplumsal 'piç' var...

Emperyalistlerin projesi olarak iktidara getirilen; toplumun gövdesinden çıkıp, çıktığı toplumu çürüten; değdiği her yeri mahveden bir piçle karşı karşıyayız. Her şey açıkça ortada.

***

Sadece bu iktidar ve onun üniformalı-üniformasız bürokratları değil, iktidar yanaşması liberaller, YetmezAmaEvetçi düzenbazlar, İslamcı kalemşorlar, tarikatlar, havuz medyasında yüzen köpekler... Tamamı bu toplumun bağrında bu düzenin yarattığı piçlerdir.

Toplumun piçleri kesilip atılmadıkça, saray bombaları her tarafa yayılacaktır.

***

Korkunun ecele faydası yok. Korku kazanırsa insanlık kaybeder. Şimdi cüret ve cesaret zamanıdır. Haziran olup bağırma vaktidir:

"Demirin tuncuna, insanın piçine teslim olmayacacağız!"

Önceki ve Sonraki Yazılar