​Kirli savaş ve Emevilik

AKP Hükümeti ve Tayyip Erdoğan sonunda Türkiye ile Suriye’yi savaşın eşiğine getirdi. Bu kirli ve ahlaksız bir savaş olacaktır.

AKP ve onun diktatör müsveddesi fiili lideri Erdoğan, Türkiye’yi bölgemizde bir mezhep savaşına sokmanın hesabı içinde.

Erdoğan, Suudi Arabistan ve Katar gibi Ortaçağ artığı, kadını köleleştiren, modern değerleri kâfirlik sayan, demokratik hak ve özgürlüklerin hiçbirini tanımayan, daha da önemlisi bu konuda ABD ve Batılı emperyalistlerin ikiyüzlü siyasetleri nedeniyle sürekli desteklenen ülkelerle birlikte hareket etti.

Türkiye’nin, daha doğrusu AKP hükümetinin bu ülkelerle (ABD, Suudi Arabistan, Katar) Suriye’de hukuksuz, mezhepçi, kirli ve ahlaksız bir operasyon hazırlandığı ortaya çıktı. Dahası kanıtlandı.

Gerçekte ABD, İsrail ve Batılı ortaklarının çıkarları için Suriye’de Beşar Esad’ın liderliğindeki BAAS rejimini devirmeye kalkan AKP Hükümeti, yüzde 95’inin yabancı olduğu belirtilen radikal İslamcı güçleri destekledi.

TSK, eğer Erdoğan’ın bu mezhepçi, cumhuriyet değerlerine ihanet anlamına gelen Suriye müdahalesine ilişkin emirlerini uygularsa, kendi ülkesini işgal eden bir sömürge ordusu haline gelecektir. Belki çoktan gelmiştir ama bizimki belki son bir uyarı olur diye düşünüyoruz.

Öyle anlaşılıyor ki, AKP kendisini iktidara getiren ve orada tutan güçlere diyetini ‘on ikiye beş kala’ da olsa ödemeye devam ediyor.

Ortadoğu’da ABD ve İsrail’e direnen, Filistin’in kurtuluşu için yürütülen 50 yıllık mücadeleyi kararlı şekilde desteklemeyi sürdüren son ve tek Arap ülkesi konumundaki Suriye’ye yönelik bu saldırı, küresel gericiliğin en önemli hamlelerinden biridir.

Suriye, Arap aydınlanmasının en önemli havzasıdır. Arap-İslam dünyasındaki laik ve halkçı rejime sahip tek devlettir.

Nitekim İran’ın, Türkiye Suriye’ye müdahale ederse Ankara Hükümetini vuracağına dair istihbarat belgeleri ortaya çıktı. Bu önemli bir uyarıdır.

Erdoğan’ın Suriye’ye mezhepçi müdahalesi bir bölge savaşını ateşleyebilir. Böyle bir olay yıllarca sürecek sonuçları ancak on yıllarca sonra ortadan kalkabilecek yıkıcı ve kirli bir savaştır.

Çünkü Suriye’den sonraki hedefin İran olacağı açıktır. Tavırsız kalmaları beklenemez.

MHP’nin büyük bir siyasal öngörüsüzlük ve ahmaklık sonucu Meclis Başkanlığını AKP’ye teslim ettiği bu tarihsel dönemeçte, Suriye olayı büyük önem taşıyor.

Önemli olan şudur; evrensel düzeyde insanlığın kazanımları ve ilerici tarihsel birikim ile halkımızın çıkarları asıl önceliklerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar