Seçim sonuçlarına müdahale!

Fena halde kafaya taktım; Türkiye neden bu yıl ‘kış saati’ uygulamasını öteledi. Neden dünya ile entegrasyonda 15 gün boyunca ‘krizlere varabilecek’ sıkıntı yaşamayı göze aldı?
Türkiye, çağdaş, modern ve uygar dünya ile entegre bir ülke değil mi?

Eğer öyleyse; bütün dünya saatleri geri alıp, zamanın doğal seyrine dönerken (Arap ülkeleri dahil) biz bu entegrasyonda neden yokuz? Neden 8 Kasım tarihinde bu uygulamaya geçeceğiz? Neden 15 gün boyunca, dünya ile entegrasyon konusunda sıkıntı yaşayalım?
Otomatik olarak zamanı kendiliğinden düzenleyen bilgisayarlara neden müdahale edelim? Bankalar, borsalar v.s…İnsanlar randevu saatlerini şaşırmayacak mı? Uçak saatlerinde bir kargaşa yaşanmayacak mı? Özellikle Avrupa’dan gelip Avrupa ülkelerine gidenler uçak kaçırmayacak mı? Ya da havaalanlarında fuzuli yere saatlerce beklemeyecek mi? Daha birçok soru ve karışıklık sayabilirim size…

İşin en komik yanı ise bütün bu kargaşanın gerçek sebebinin ne olduğunu bilmiyor olmamız… Tabii ki kimi açıklamalar yapıldı bu konuda… Ancak hiç biri doyurucu ve inandırıcı değil… Doğrusunu isterseniz insanın aklına gelmiyor değil; seçim sonuçları manipüle mi edilecek, hile mi yapılacak?

***

Gelin şimdi; ‘şeytanın avukatlığı’nı yapıp bir komplo teorisi üretelim;
Her yıl dünya ile aynı tarihte, ‘kış saati’ ve ‘yaz saati’ uygulamasına giden Türkiye’ye ne oldu? Sakın bu uygulamanın altında seçimlere dönük bir hinlik olmasın!
Aklıma gelmiyor eğil… Acaba YSK’nın seçimlerle ilgili bilgisayar programına dışarıdan müdahale edilebilir mi? Mesela; zaman birimindeki bu entegrasyon uyumsuzluğu, bilgisayarların seçim sonuçlarını değiştirmesine yola açabilir mi? Yazılım programı etkilenir mi? Mesela sistem; uygulamada ısrar eder de sandıkların 1 saat daha açık kalmasına fırsat verirse (Çünkü bilgisayarlar otomatik olarak zamanı bir saat geri çekmiş olacak. Yani, normal saat 17.00 ise 16.00’yı gösterecek.) bu sırada kullanılmayan oylar herhangi bir partiye mahsup edilebilir mi? Böyle bir ihtimal var mı?

Acaba, ‘twitter fenomeni’ Fuat Avni’nin özenle altını çizgidiği “AKP’yi yüzde 44’e kilitleyecekler” uyarısının altında bu olasılık mı yatıyor? Ki bu müdahale, asla sandık başlarında ya da sayım dökümde olmayacak. Ya da il ve ilçe seçim kurullarındaki birleştirme tutanaklarında… Asla, herhangi bir eksiklik, aksaklık ya da haksızlık gözükmeyecek. Dolayısıyla, seçim sath-ı mailinde, itirazlara dayalı herhangi bir kargaşa yaşanmayacak. Sonuçları itibariyle çok adil ve temiz bir seçim olduğunu herkes görecek.
Müdahale olsa olsa, ancak merkezde olabilir… O da YSK’daki bilgisayar programında… Başka yerde ve aşamalarda çok zor, hatta mümkün değil! Dikkat edilirse, ‘kış saati’ uygulamasına 8 Kasım’da geçilecek… Yani, YSK’nın seçimlerin kesin sonuçlarını resmi gazetede yayınlayacağı tarihte. Bu da kafamı karıştırıyor…

Ne dersiniz, olabilir mi?
Dedik ya, şeytanın avukatlığı ve komplo teorisi… Aklıma geldi, paylaşmak istedim… Benimkisi sadece bir varsayım, başka kastım yok. Hepsi bu kadar!

Önceki ve Sonraki Yazılar