Ömer Adıgüzel

Ömer Adıgüzel

Sevda Cenap And Müzik Vakfı ve 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Bir kent ekonomik ve toplumsal bütünün parçasıdır. Kentler aynı zamanda sosyal ortamlardır. Bu nedenle kentlerin kendilerine özgü kimlikleri oluşur. Kent kimliği, kentleri daha anlamlı yapar ve o kente değer katar. Bir kentin kimliğini oluşturan aynı zamanda onun kültüre verdiği katkılardır. 

Festivaller kentin kimliğini de yansıtır. Özellikle kültür ve sanat festivalleri o şehrin kişiliğini oluşturur. Kültürle, sanatla donanan bir şehir, kent belleklerinin pek çok köşesine çeşitli imgeleri yerleştirirler. Bu nedenle kentlerin belleği kültürel ve sanatsal etkinliklerden kaynaklandığı için kolay kolay unutulmaz.

Başkent Ankara’nın pek çok güçlüğe rağmen neredeyse en eski festivallerinden biri olan 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali önceki gün şef Orhun Orhon yönetiminde, festival için genişletilmiş kadrolu Orkestra Akademik Başkent, koro şefi Çiğdem Aytepe ve TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nun soprano Görkem Ezgi Yıldırım, alto Elif Canbazoğlu, tenor Arda Doğan ve bariton Arda Aktar solistliğinde yorumlayacağı Mozart Taç Giyme Messi ile açıldı. Konserin ikinci yarısının solisti ise Rachmaninoff 2 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendiren piyanist Gökhan Aybulus.

Ekonomik ve siyasi krizler her zaman olduğu gibi önce kültüre ve sanata darbe vurur. Ancak bu konularda amaçlarından sapmayan, taviz vermeyen sivil toplum örgütleri inatla çalışmalarına devam ederler. Sevda Cenap And Müzik Vakfı da Ankara’nın kültür ve sanat belleğine ısrarla katkı vermeye devam eden sivil toplum örgütlerinden biridir.

Bir ay boyunca Ankara’nın üç büyük sahnesinde (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, MEB Şura Salonu ve Bilkent Konser Salonu) toplam on etkinlik Ankara müzik severleri ile buluşacak. Siyasi seçimlerin gerginliği sonrasında başlayan bu festival, Ankara’ya önemli bir nefes aldıracak. Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nı hiç de kolay olmayan bir festivali devam ettirdiği için kutlamak gerekiyor.

Festival 4-25 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 25 Nisan 2019'da Vakthang Kakhidze şefliğinde Tiflis Senfoni Orkestrası MEB Şura Salonu’nda vereceği konserle son bulacak.

Ankaralı müzik severler bir sonraki yılın festivalini sabırsızlıkla beklemeye başlayacaklar.

Sevda Cenap And Müzik Vakfı bu yüzden Ankara’ya ve Türkiye’ye çok yakışıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar