Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Sıfır adalet

* Fenerbahçe - Galatasaray maçını yayıncı kuruluş yorumcusu eski hakem Bünyamin Gezer değerlendiriyor: Verilmeyen 6 sarı kart, biri çift sarıdan olmak üzere 3 kırmızı kart, iki penaltı. Fatih Terim ve Mehmet Ağar kadar eski bir hakem Bülent Yıldırım, Galatasaray'ı Kadıköy'de "şampi..." yaparak ayrıldı. Daha berbat bir hakem yönetimi görmedim ömrüm boyu..!
* Kasımpaşa, hem de evinde Antalyaspor'a yenildi. Kasımpaşa'nın bir penaltısı verilmediği gibi yedikleri bir golde de açık faul var. Düşünün; maç 3-2 bitmeliydi 2-3 bitti, adalet?!
* Alanya'nın ve Kayseri'nin de penaltıları verilmedi örneğin... Daha onlarca hata..! Bileğe basmak kurala göre sarı kart ama aynı hakem aynı maçta farklı farklı kararlar verebiliyor; maçların sonucunu hakemler belirliyor.
* Bir adaletsizlik de Aziz Yıldırım'dan geldi: Ali Koç, Fenerbahçe taraftarlarını bölmüş, sosyal medyada FETÖ’cü hesaplar tarafından destekleniyormuş..! Kendini mağdur gösterip herkesi düşman ilan etme taktiği bu topraklarda tutuyor ne yazık ki!
* Adaletsizlik dedik; kendime yapılanla son vereyim; derbi öncesi yazımda gollü bir senaryoyu ön plana çıkardım ama hemen sonraki paragrafta Aykut Kocaman'ın 66 dakika 0-0 takıntısını da aktardım. Zaten son yirmi yılda Fenerbahçe'nin Cimbom’a gol atamadığı, 0-0 biten iki maç vardı ve ikisinde de hoca Aykut'tu. Bu üçüncü olmuş oldu ama bunu saymamak lazım. Zira maç başındaki açık penaltı verilse maç sizce n'olurdu? İnsaflı ve vicdanlı olmak elzem. Verilmeyen her penaltı ve kart her dakika maçın yönünü değiştirdi.
* Bir buçuk yıl içinde en başta ne yazmışım; öngörülerimin yüzde kaçı gerçekleşmiş onu mu derleyeyim? En başta, daha göreve gelmemişken "Aykut Konya'da güzel" diyen biri olarak dedim ki; "Aykut şampiyon olsun, yazmayı bırakacağım." Kaç kişiden böyle onurlu bir tavır gördünüz?
(Aykut Kocaman futbolu konusundaki görüşlerimin doğruluğuna inanmama rağmen bunu dedim; Fener bu kadro ve bu futbolsuzlukla şampiyon olursa bu ligi de yakın beni de yakın zaten...)

Önceki ve Sonraki Yazılar