Süleyman Karan

Süleyman Karan

Siyonizm'in kıyakçıları ellerini ovuştururken

Ütopyalar, hele hastalıklı ütopyalar, genelde can yakar. Ateş olur, kan olur, savaş olur, bir bakarsınız o ütopik ruh hastalarını da yakar. Dünya tarihi böyle hastalıklı düşüncelerle süslenmiş çıkar çatışmalarıyla şekillenir, milyonları toprağın altına gönderir, toprağın üstünde cehennem hiç bitmez. O hastalıklı ütopik cennetlerin peşinde koşanların bu dünyaya hediyeleri hep cehennem olmuştur, ki uzun bir süre daha böyle olacağa benzer!

Armageddon’un ruh hastaları

ABD’nin yeni-muhafazakarları (neo-con’lar) böyle ruh hastası mahluklardır, küresel tekellerin yönettiği bir dünyada, kullanışlı ahmaklar olarak pek değerleri vardır. Eski Ahit’i benimseyen, biraz da bire bir okuma yapan yobaz protestanların ağırlıkta olduğu bu grup, yani Evanjelistler, Armageddon’a ciddi ciddi inanır. İçlerinde öylesine paranoid şizofrenler vardır ki, Ortadoğu’da yaşanacak bir mahşerden sonra, İsa’nın tekrar görüneceğine, kendileri gibi inançlılar için cenneti yeryüzüne indireceğine inanırlar. Özellikle 20’nci yüzyılın son çeyreğiyle 21’nci yüzyılın başında işte bu manyaklar, ABD’nin dış politikasını belirleyen ana karakterlerden biri… Bir de yanlarında birkaç Troçkist eskisi deli var. Öyle ya da böyle, Amerikan tekellerinin çıkarlarını gözeterek bu kanlı ve akıldışı ütopyalarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Afganistan’dan Suriye’ye iç savaşların, el Kaide denen mikroptan IŞİD’e tüm tecavüzcü katil çetelerinin doğuşunun, Arap Baharı’nın rezil aktörü siyasal İslam’ın hortlamasının, her türlü pisliğin baş müsebbibi bunlar. 

İsrail göbek atıyor

Bir diğer belaya gelelim, ki her ikisi de aynı kaba pisliyor bunu hemen belirtelim… Siyonizm, Theodor Herzl denen, ütopik bir ruh hastasının yaydığı ve Ortadoğu cehennemindeki ateşe sürekli odun atan bir başka ideoloji… İsrail’in bir teokratik küçük emperyalist güç olarak kendisine olabildiğince az zarar vererek tüm bölgeyi savaşlarla yeniden dizayn etme çabaları kurulduğundan bu yana sürüyor. Şu sıralar Suriye ateşler içinde yanarken, Tel Aviv Batı Şeria’da yeni bir işgale hazırlanıyor. Ne de olsa, kitaplarında bir ‘Vaat Edilmiş Topraklar’ var. Tanrı onlara buraları bahşetmiş, her şey mubah! Söz gelimi bizim Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun önemli bir bölümü, İsrailoğulları’nın hakkı!

Siyasal İslam, bir ABD yancısı

Dünyada böylesi virüs gibi ideolojiler say say bitmez. Bir diğeri de Sünni mezhepçi, yayılmacı, pan-İslamist bir hareket olan İhvan... Bunun bir türevi de, ülkemizdeki AKP, tıpkı Mısır’daki Müslüman Kardeşler gibi ya da Tunus’taki en Nahda gibi… Katar bu işin finansörü, AKP’nin egemenliğindeki Türkiye ise lokomotif gücü... Bunların amacı da, dünyanın dört bir köşesinde Sünni İslam’ı yaymak için her şeyi, gerekirse mili sınırları bile dümdüz etmek, bunun için her yol mubah. 

Ve Bedevi’nin pislikleri...

Ve bu rezil sahnelerin vazgeçilmez katilleri, tecavüzcüleri, evrimin atığı, insanın çöpü tekfirci selefilik ile vahhabilik… Vahhabilik bilindiği üzere Bedevi usulü gerici ve yayılmacı bir Sünni eğilim… Tekfirci selefilik ise birkaç kolu hariç, bugün gördüğünüz el Kaide, el Nusra, Ahrar’üş Şam gibi şeyler… IŞİD hiçbir örneğe girmeyecek kadar bir mutant… İşin içinde ABD, İsrail, Britanya, Sünni Arap ülkeleri var. İnsan kaynağını ise her türlü şerefsiz, manyak, tecavüzcü oluşturuyor. 

Şimdi buraya kadar saydığımız bu dört ütopik kötülük, bir amaçta birleşmiş, savaş naraları atıyor. Niye? Donald Trump, ABD içindeki neo-con derin devlete teslim olarak, Suriye’ye doğrudan ABD Ordusu’nu saldı diye… Sabahın kör karanlığından beri ABD’nin Suriye’nin Şaryat Hava Üssü’nü vurmasını bir bayram gibi karşılayanları iyi takip edin bundan böyle… O bayram yapanlar, emperyalizmin maşaları, Siyonizm’in ayakçılarıdır. Bakmayın siz onların din bezirganlığı yaptıklarına, tıpkı Kuvva-i Milliye’ye kurşun sıkan Anzavur’un tohumlarıdır onlar. Bunlar o zamanlar Mason egemenliğindeki İngiliz dış politikasının köpekliğini yapardı. Sonra Arap dünyasında Hitler’in kulları olmuşlardı, ardından dünyaya hakim olan ABD emperyalizminin uşakları… Şimdi de Evanjelist, Siyonist, yahudihiristiyan akıl hastalığının savaş köpekleri bunlar… 

Emperyalist uşağı kimmiş?

Suriye yandıkça, İsrail rahat eder. Son beş yılda olduğu gibi Filistinliler’e kan kusturur. Filistin’de ölen her çocuğun kanında bilin ki bu yukarıda saydığımız dörtlü çetenin kanı var. Düşmanınızı iyi tanıyın!.. Kim mazlum halkların kanını içiyor, dönün bakın Suriye’deki işgalci Batılı güçlere ve onların ayakçılarına, vampiri görün… Bugün onların ayakçıları, yarın onların kıyakçıları olacak. Suriye’yi bölmek isteyenler, yarın İran’a, öbür gün Türkiye’ye göz dikecek. E şimdi kimmiş vatan
haini?..

Önceki ve Sonraki Yazılar