Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

SORUMLULUK CHP'DE

Son sözümü baştan söyleyeyim:

 

Her kim olursa olsun, CHP Genel Başkanı ortak aday olmamalı.

 

İktidarın ,  AKP / CHP ikilemi  tuzağına düşülmemelidir.

Her türlü yönlendirmeye rağmen , toplumda çok farklı kesimler CHP değil, ama HAYIR etrafında birleşmeyi başarmışlardır.

Korunamaz ise o koca GEZİ RUHU gibi HAYIR RUHU da dağılır gider.

Bunun için Anayasanın demokratikleştirilmesi ve tarafsız Cumhurbaşkanı, kuvvetler ayrılığı , parlamenter demokrasi şiarlarını baştan itibaren temel alan HAYIR cephesi organize olmalıdır.

HAYIR ortak konuları temel alınmalı , genişletilmeye yeltenilmemelidir.

Doğru , HAYIR cephesinin belkemiği CHP ‘dir. Sınırlı imkanlarla oldukça verimli ve  başarılı kampanya yürütüldü.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve önceki Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere hemen herkes elinden geldiği kadar çalıştı.

Ne zaman yapılırsa yapılsın  HAYIR cephesinin adayı seçilirse   aslında kendi yetkilerini anayasal değişikliklere gidilerek azaltmak ve eski sınırlara indirgemek olacağından  tek başına CHP’nin adayı olmayacaktır, olmamalıdır.

Kendini ve kişisel kariyerini değil, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve bekasını düşünen , devlet adamı nitelikleri ağır basanHayır Cephesinin tüm kesimlerinin oyunu alabilecek uygun bir aday bulunmak zorundadır.

Tüm HAYIRcıların , yani  milliyetçi , ulusalcı , sosyalist, liberal, türk , kürt , … herkesin oyunu alabilecek güvenilir bir kişi aranıyor.

Bu ortak aday sadece bir partinin yetkilileri veya hatta üyeleri ile değil, tüm Hayır Cephesi güçleriyle birlikte tespit edilmelidir.

 

Kapalı kapılar arkasında yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası istemiyoruz.Yoksa, bu memlekete yazık edersiniz.

Bu süreci önce tüm parti üyelerinin desteğini ve güvenini bir önseçim ile tazelemiş güçlü bir CHP  Genel Başkanı yönetebilir.

Seçilecek ortak Cumhurbaşkanı’nın temel ve sınırlı görevi 16 Nisan tahribatını düzeltmek olmalıdır.

Seçilen ortak aday, kazanması halinde aslında bu yetkisini sadece parlamenter demokrasi için kullanacağını , bağımsız ve partisiz Cumhurbaşkanı olacağını, buna uygun anayasal değişiklikleri derhal  yapacağını, tek seçimlik olduğunu baştan taahhüt etmelidir.

Böyle olunca aslında alternatif olarak güven tazelemiş güçlü  CHP Genel Başkanı VE onun desteğindeki hayır cephesinin ortaklaşa ön-seçebileceği bir ortak Cumhurbaşkanı adayı ile rejim değişikliği kabusundan kurtulunur !

 

Demokrasi ve Parlamenter Cumhuriyetimiz can derdinde.

Kişisel hesap ve hesaplaşma zamanı değil !

16 Nisan HAYIR ruhu büyütülerek yaşamalıdır.

Yoksa, gerisi  “YANDI GÜLÜM , KETEN HELVASI”.

 

 

1 MAYIS “HAYIR” MEYDANI OLDU

 

HAYIR’ın umudu 1 Mayıs alanlarına taşındı ve orada toplandı.

Örneğin İzmir’de Gündoğdu alanında binbir çiçek açtı.

Yani 16 Nisan Referandum çalışmaları öncesi biraraya gelmesi mümkün olmayan insanlar ve kuruluşlar birlikte coşkuyla 1 Mayıs emeğin bayramını kutladılar.

Milliyetçi, ulusalcı, sosyalist, sağcı, solcu türk, kürt, … birlikte olunabileceğini gösterdi. Bu ortak HAYIR zeminin sınırlarından dışarı çıkmayalım.

Bazı yerlerde yaşanan  çatışma ve gözaltılar o coşkulu HAYIR zeminindeki ortak 16 Nisan ruhunun yükselmesini gölgeleyemedi.

Dün sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP üyesi oldu. 21 Mayıs’da da Genel Başkan olacak. Artık partili Cumhurbaşkanı dönemi fiilen başladı.

Çok zaman kalmadı. Daha 2 yıl var deyip rehavete kapılmayın !

Muhtemelen bu süre bir şekilde “fiilen” öne çekilecektir.

Adil olmayan referandum süreci ve kanunsuz uygulamalar ve kararlar  sonucu Anayasa değişiklikleri ile rejim fiilen değişiyor!

 

Nasıl ki bir kaç yıldır fiili durum başkanlık sistemi vardıysa, bugünden itibaren FİİLİ “Cumhurbaşkanlık Hükümet Sistemi”  yaptım oldu şeklinde  başlayacak ve inanın o kadar da beklemeden kılıf dikilecektir.

Eğer %49 dağılırsa kimsenin de gıkı çıkamaz.

Çıkaranı da hemen derdest ederler.

İşte bundan dolayı  16 Nisan HAYIR ruhunu temel alacak yeni şeyler söylemek ve yapmak lazım cancazım !

Önceki ve Sonraki Yazılar