İzmir'de kol hareketine ne derler?

   AKP mitinginden önce Erdoğan’ın sesinden İzmir’e anons yapıldı: “Yol arkadaşım Binali ile birlikte sizi mitingimize davet ediyoruz”… Binali Bey’in sadece yol değil ‘havuz’ arkadaşı da olduğu galiba unutulmuştu.
·         İzmir’e çıkartma yapan kadro içinde Saatçi Zafer, Boyunsuz Muam ve Küçük Ego yoktu.
·         İzmir’in kurtuluşundan sonraki günlerde, 1922’de çıkan büyük yangının söndürülüp söndürülmediğini soran Erdoğan, yetkililerden söndürüldüğü yanıtını alınca, benzin bidonunu geri gönderdi.
·         Her mitinginde o şehrin ilçelerini sayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, İzmir’de de bazı ilçeleri “kalpten”, bazılarını “muhabbetle”, bazılarını da “aşkla, sevdayla” selamladığını söyleyerek girdi söze. Erdoğan’ın “aşkla, sevdayla” selamladığı ilçeler arasında, villalarıyla meşhur Urla da vardı.
·         Erdoğan, mitinge gelenleri gösterip “Medya, bu da mı montaj, bu da mı montaj?” diye sorarak, “Bu da mı gol değil hâkim bey, bu da mı gol değil?” diyen ‘Ofsayt Osman’dan (Sadri Alışık) daha komik olduğunu kanıtladı. Kendisinden önce kürsüye çıkan AKP adayı Binali Yıldırım, dışarıdan Gündoğdu’ya taşınanları “İzmir’e hoşgeldiniz” diye selamlamıştı çünkü.
·         ‘CHP’nin kalesi’ İzmir’de konuşmasının büyük bölümünü CHP’yi temelsiz ve abartılı biçimde kötülemeye ayırması, Erdoğan’ın bu şehri alamayacağını bildiğinin ve kazanmaktan da vazgeçtiğinin itirafıydı.
·         Erdoğan’ın tarihi İzmir konuşmasının medya tarafından haince sansürlenen satırbaşları ise şunlardı:
“Şu Cehape’nin kardeşlerim, kaç senedir İzmir’de bir Dikili ilçesi bile yok!”
“Torba yasalar çıkarıyoruz eleştiriyorlar. Bak İzmir’in de Torba’sı var, sıkıysa onu da eleştirsene Bay Kemal!”
“Ali Ağaoğlu var biliyorsunuz, bana ver hepsini vatandaşa rezidans yapayım diyor. Verelim mi Ali Ağaoğlu’na, Aliağa’yı?”
“Ödememiş veya Ödemiş… Önemli değil, sonra öder… Binali kardeşiniz seçilirse, faturalarda size kolaylık yapacak.”
“Karaburun, Karabağlar… Ak Parti iktidarında hepsi Akburun, Akbağlar olacak.”
“İzmirliler isterse, Eşrefpaşa’nın görev süresini 2 yıl uzatacağız. Necdetpaşa ile birlikte paşa paşa çalışacaklar.”
 
·         Erdoğan, ‘başörtülü bacı’, ‘camide bira’ gibi masallara İzmir’de kendisine ‘kol hareketi yapan kadın’ı da ekledi. “İşte CHP zihniyeti bu” dedi. Nereden anlamıştı, öyle bir hareket yapmadığını ve “arkadaşına eliyle gel dediğini” söyleyen kadının CHP’li olduğunu? Neyse o hareket, birilerine onu yapacak her partiden insan yok mu Türkiye’de?
·         Çekirdeğe çiğdem, simide gevrek, domatese domat, çamaşır suyuna klorak, sigortaya asfalya denilen İzmir’de kol hareketine ne dendiği ise bir türlü öğrenilemedi. Bazı iddialara göre, İzmir’de kol hareketine kurabiye deniyor.
·         Erdoğan konuşmasında, CHP ve MHP gençliğinin elinde molotof olduğunu da uydurdu. Ve AKP gençliğinin elinde tablet bilgisayar bulunduğunu öne sürdü. Elinde kriptolu telefon, para sayma makinesi, pala, satır tutanların hangi partinin gençliği olduğunu ise açıklamadı.
·         AKP’nin İzmir mitingi, Tabipler Birliği’nin “endişe ettiği” Erdoğan’ın ruh halini bir kez daha gözler önüne serdi. Şunu okumayan yoktur: “Başbakan ayrılırken eşim balkondan kollarını açarak, ‘Ne işin var İzmir’de’ der gibi yaptı. Başbakan otobüsünü durdurdu ve korumalarına daireyi işaret etti. İçeri korumalar girdi. ‘Özür dileyeceksiniz dediler’. Ardından karakola getirdiler.”
·         Şu ise Hürriyet’in haberinden bir ayrıntı: “Otobüslerine giden AK Partililerden bazılarının ‘Sizin tohumunuzu Yunan attı. Yunan tohumusunuz hepiniz’ diye bağırdığı duyuldu. Alandan ayrılan Başbakan kendisini protesto eden 3 genci görünce otobüsünü durdurdu. Erdoğan bakarken AK Partililer gençleri dövdü. Polis de gözaltına aldı.”
·         Erdoğan ve AKP’liler mitingin ardından İzmir’den ‘geldikleri gibi’ gittiler.
 
AKP’nin İzmir’e vaatleri
·         Binali Yıldırım’ın son vaadi: Kordon’da burnunu tutmadan rakı içme olanağı.
·         Yıldırım’ın dağıttığı Binali Yıldırım parfümleri sayesinde burnunu tutmadan AKP’ye oy verme imkânı.
·         Atılan polis kaskını tutma külfeti olmadan dayak yeme hakkı.
·         Kadınlar ve kızlar için saçından tutulmadan dövülme şansı.
·         Liman rüşvetçilerinin çalı kenarlarına sığınmadan rahatça para alıp verebileceği büyük şehir parkları.
 
Bir gaf daha
Kılıçdaroğlu’nun kendisine “hırsız başbakan” demesine karşı çıkıyor TV’de Erdoğan… “Bunu kabul etmek mümkün değil” diyor. Sonra da, “Hırsız Tayyip desen… Bunun… (Duraklıyor) Bir yere uydurursun…” sözleri çıkıyor ağzından.
“Çocuklarımın boğazından helal lokma geçmedi” sözünden daha büyük bir gaf.
Kılıçdaroğlu suistimal etmese bari!
 
Yılın Vatandaşı Adayları-8
20-Meçhul erkek: Berkin Elvan’ın defnedildiği günün akşamı Taksim’den canlı yayın yapan Kanal D muhabirinin yanına gelerek, “Doğruyu söyleyin. Bacak kadar çocukları öldürüyorlar” diyen protestocu.
21-Meçhul kız: Berkin’in defnedildiği günün akşamı Beyoğlu’nda kendisini dövmeye kalkan polis karşısında tekmelerle kendisini savunarak kurtulan protestocu.
22-Meçhul kadın: Seçim çalışmaları için Heybeliada’ya giden Kadir Topbaş ile Egemen Bağış sokakta yürürken, “Katiller! Berkin'i öldürdünüz!” diye bağıran protestocu.
23-Yaşlı Müslüman: Erdoğan gelecek gerekçesiyle Eyüp Sultan Camii’ne alınmadığı için, “Sen benim namazıma nasıl karışıyorsun. Padişah mısın!” diye bağıran 70 yaşlarındaki vatandaş.
(Bir de ‘Yılın Anti-Vatandaşı Yarışması’na ilk aday var… Erdoğan’ın Adana mitingi öncesi su sıkan polisten kaçan protestocu vatandaşların üzerine balkonundan kovayla su döken meçhul ‘Bayan Toma’.)
 
Alo
Alo Fatih, alo Ferit
Alo Demirören, alo Yiğit
Hepsine ben çıkmalıyım
TV, gaste, facebook, tweet
Âşık Hırsızi

Önceki ve Sonraki Yazılar