1. Lig'de şampiyon belli oldu

1. Lig'de şampiyon belli oldu

Spor Toto 1. Lig'de son hafta maçlarının ardından Denizlispor, Gençlerbirliği'nin Adana Demirspor'a yenilmesiyle şampiyon oldu. Altınordu, Giresun deplasmanında yenilmesiyle Adana Demir bu kritik üç puanla play-off'a kalmayı başardı. Play-off'ta Hatayspor, Adana Demirspor'la; Gazişehir Gaziantep ise Osmanlıspor'la eşleşti.

Spor Toto 1. Lig’de 34. hafta maçları tamamlandı ve daha önce Süper Lig’e yükselen Denizlispor ve Gençlerbirliği’nin ardından play-off mücadelesi verecek takımlar da nefes kesen maçların ardından belli oldu. Son hafta maçlarına göre Hatayspor, Osmanlıspor, Gazişehir Gaziantep ve Adana Demirspor play-off mücadelesi vermeye hak kazandı.

Son haftada deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup eden Adana Demirspor; Altınordu’nun deplasmanda Giresunspor’a 1-0 öne geçtiği maçta ikinci yarıda yediği gollerle 3-1 mağlup olmasıyla 6. sıraya yükseldi ve Altınordu’nun yerini aldı. Denizlispor ise deplasmanda İstanbulspor’u 5-2 yenerek 72 puanla liderliğe yükseldi ve 70 puanda kalan Gençlerbirliği’nin önünde şampiyon oldu.

Spor Toto 1. Lig play off eşleşmeleri

Hatayspor – Adana Demirspor

Osmanlıspor – Gazişehir FK