2018 Dünya Kupası için ‘en üst seviye güvenlik’ sözü

2018 Dünya Kupası için ‘en üst seviye güvenlik’ sözü

2018 FIFA Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak Rusya’nın Kaliningrad Bölgesi Valisi Anton Alihanov, turnuva sırasında bölgenin güvenliğinin en üst seviyede sağlanacağını açıkladı.

Gazetecilere konuşan Alihanov, Dünya Kupası’nın grup maçlarını ağırlayacak Kaliningrad stadyumunun inşa edildiği Oktyabrskiy Adası'nda güvenliğin sağlanması için ‘Güvenli Şehir’ sisteminin kullanılacağını belirtti ve bölgeye Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı birimlerin kullanımı için yeni teknik araçların sevk edildiğini aktardı.

'HER ŞEY KONTROL ALTINDA'

"Turnuva hazırlıkları ile ilgili endişelerimiz yok, ilgili süreç tamamen kontrolümüz altında ilerliyor" ifadesini kullanan Alihanov, Rusya’da düzenlenen 2017 Konfederasyonlar Kupası sırasında etkinliğini kanıtlamış iletişim ekipmanlarını da almayı planladıklarını kaydetti.

Bölge yönetiminden daha önce alınan bilgiye göre, 35 bin kişilik Kaliningrad Stadyumu'nda yapım işlerinin yüzde 83'ü bitti. Geri kalan kısmının da en yıl sonuna kadar bitmesi bekleniyor.

2018 Dünya Kupası, 14 Haziran-15 Temmuz tarihlerinde Rusya'nın 11 farklı kentinde düzenlenecek: Moskova, Kaliningrad, St. Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-na-Donu, Soçi ve Yekaterinburg.

Turnuvanın açılış ve kapanış maçları Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda oynanacak, Kaliningrad Stadyumu ise grup aşamasındaki dört karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.