A Milli Takım'dan kritik galibiyet

A Milli Takım'dan kritik galibiyet

Türkiye, bugün 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki 5. maçında Antalya'da Finlandiya ile karşılaşıyor. Grupta dördüncü sırada yer alan Türkiye, iddiasını artırmak için bu maçtan kayıpsız çıkmak zorundaydı. 2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçında A Milli Futbol Takımımız evinde Finlandiya ile karşılaştı. A Milli Takım, Dünya Kupası Elemeleri'nin 5. maçında Finlandiya'yı Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 yenerek 8 puana yükseldi.

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda A Milli Takım, Finlandiya’yı Antalya’da konuk etti. Ay-yıldızlılar, rakibini 2-0 yenerek grupta üst üste 2. galibiyetini alarak 8 puana yükseldi. Finlandiya ise 1 puanla 5. sırada yer aldı.

Fatih Terim’in öğrencileri grupta bir sonraki maçında Kosova ile 11 Haziran’da deplasmanda karşılaşacak.

Dakikalar 9’u gösterdiğinde Milliler 1-0 öne geçti. İsmail Köybaşı’nın sol kanattan ceza sahasına doldurduğu topa Olcay Şahan topuğuyla dokundu, arka direkte bomboş durumda kalan Cenk Tosun düzeltip vurarak dengeyiz bozdu.

4 dakika sonra ise iyice rahatladığımız gol geldi. Cenk yine sahneye çıktı. Selçuk’un sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği köşe atışına müthiş yükselen Cenk Tosun, skoru 2-0’a getiren golü harika bir kafa vuruşuyla attı!

Geride kalan dakikalarda skor değişmezken, 42. dakikada Finlandiya atağında Pukki ceza sahası içinde şut açısı bulamadı, topu yaya çıkardı, bu noktada Hetemaj ayağının içiyle müthiş bir plase yolladı ama top üst direkten döndü.

Fatih Terim 63’te Yunus Mallı’nın yerine Okay’ı, 72’de Olcay Şahan’ın yerine Emre Mor’u ve 84. dakikada galibiyet gollerini atan Cenk Tosun’un yerine Enes Ünal’ı sahaya sürdü.