AKP'li bakanların Süper Lig kavgası

AKP'li bakanların Süper Lig kavgası

PTT 1. Lig'de 2015 - 2016 Sezonu'nun bitimine bir hafta kala, Süper Lig'e direkt çıkacak ikinci takımın belirleneceği maçlarla ilgili başkanlar arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

Kardemir Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'un, Multigroup Alanyaspor aleyhine yaptığı açıklamalara turuncu-yeşilli kulüpten sert cevap geldi. Yapılan açıklamalara sert karşılık veren Multigroup Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya'da Kardemir Karabükspor'a 1 puanı hakemlerin hediye ettiğini söyledi.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Feridun Tankut'un, hafta sonuna damgasını vuran açıklamalarına Multigroup Alanyaspor cephesinden karşılık geldi. Kanal V'de ekranlara gelen Kale Çizgisi programına telefonla katılan Başkan Çavuşoğlu, Kardemir Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'a suçlamalarda bulundu.

"Karabük başkanının bakmaya yüzü yok"

Kardemir Karabükspor Başkanı Tankut'un yaşına uygun sözler kullanmadığını söyleyen Başkan Çavuşoğlu, "Kendisini aradım, telefonuma bakmadı, bakmaya da yüzü yok zaten. Yaptığı açıklamaları çok talihsizce buluyorum. Adanaspor maçında kazandıkları penaltının, penaltı olmadığını tüm Türkiye söyledi. Başkan, Alanyaspor-Kardemir Karabükspor maçında bizim verilmeyen penaltımızı ve aynı pozisyonda oyuncumuzun ikinci sarı karttan atıldığını da söylesin. Bu pozisyon, devre arası hakem seminerinde hakem hatası olarak tüm futbol camiası önünde işlendi. Feridun Başkan, yürekliyse orada yapılan hakem hatasını da söylesin. 'Alanya'da hakem bize puanı hediye etti' desin" dedi.

"Hangi bakanlara kimleri arattığını biliyoruz"

35 yıldır futbolun içerisinde olduğunu ve Türkiye'de hem futbolculuk hem de antrenörlük yapmış tek kulüp başkanının kendisinin olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"O'nun yaşına hürmet ediyoruz ama çok talihsizce konuşuyor. Kendinin maçlar için hangi bakanlara, kimleri arattığını hepsini biz biliyoruz. Yaşına başına uygun hareket etmesi lazım. Benim muhatabım da değil. Bunlar böyle konuşuyorlar, ancak car car konuşurlar."

Sedat Sözlü suç duyurusunda bulundu!

PTT 1. Lig'in 33. haftasının ardından Kardemir Karabükspor ile Alanyaspor arasında yaşanan açıklama krizini delil olarak gösteren Sedat Sözlü, her iki takımın şike yaptığını ve savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlatmasını istedi. Demirspor taraftarıyla birlikte adliyeye giriş yapan Sözlü, şikayet dilekçesini yetkili savcılara iletti.



Karabükspor cephesinden cevap

PTT 1. Lig'de son haftaya girilirken patlak veren Kardemir Karabükspor, Alanyaspor gerginliğine dün de Adana Demirspor başkanı Sedat Sözlü ve Demirspor taraftarları dahil oldu.  Bunun üzerine Kardemir Karabükspor taraftarları da Demirspor taraftarlarına sosyal medyadan mesaj yolladı.
Karabükspor taraftarlarının yayınladığı mesaj şöyle;

''Adana Demirspor taraftarlarına, başkanları tarafından yürütülen, kendi başarısızlığını örtbas etme oyununa kanmamalarını tavsiye ediyoruz. Kendisininde bir sonuç alamayacağını bildiği, tek amacı kamuoyunun aklını bulandırmak, başarısızlığını örtbas etmek olan bir işe girişiyor''

Adana Demirspor'dan şike iddialarına tepki


PTT 1. Lig'de hafta sonu oynanan maçlardan sonra Karabükspor ve Alanyaspor kulüplerinden yapılan ve birbirlerini şike yapmakla suçlayan açıklamalara Adana Demirspor'dan tepki geldi.

Kardemir Karabükspor ve Multigrup Alanyaspor kulüplerinin birbirlerini karşılıklı olarak şike yapmakala suçlayan açıklamalarına tepki göstermek için İnönü Parkı'nda bir araya gelen Adana Demirspor taraftarları üzerinde Yılmaz Güney'in "Dost ve düşman herkes bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız." sözün olduğu bir pankart açtı.



"Sadece adalet istiyoruz"

"Ne hakemlerle ne siyasetle, şampiyonluklar gelmesin bize." şeklinde tezahürat yapan tarafatarlar adına kulüp başkanı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Karabükspor ve Alanyaspor başkanlarının yaptığı açıklamaların şikenin itirafı olduğunu dile getiren Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü, "Biz hiçbir siyasetçiden hakkımız olamayan bir şeyi talep etmiyoruz. Sadece adalet istiyoruz." dedi. Yapılan açıklamanın ardından şike iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.