Ali Koç: Seçim konusunda endişeliyim

Ali Koç: Seçim konusunda endişeliyim

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç beIN Sports Haber'de açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç beIN Sports Haber'de açıklamalarda bulundu.
İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

ÖNCELİĞİMİZ SICAK PARA

Özlenen Fenerbahçe'yi tekrar oluşturacağız. Fenerbahçe'de artık yeni bir hikaye yazmanın ve yeni bir atılım döneminin zamanı. Çok büyük bir kitle dönüşüm, değişim, yeni heyecan, yeni umutlar istiyor... 5 senedir giderlerimiz gelirlerimizden daha fazla. Sırf faize çok büyük paralar ödüyoruz. Önceliğimiz sıcak para, 2. önceliğimiz sponsorluklar... Önümüzdeki dönemde sponsorlarımızın çoğu olmayacak.

FENERBAHÇELİ ALİ OLARAK GELİYORUM

Fenerbahçe camiasının da elini talın altına koyması gerekiyor. Kombinede bir tane satılmayan kalmayacak; talep, arzdan fazla olacak. Ben buraya Fenerbahçeli Ali olarak geliyorum ve elimden geleni yapacağım... Binlerce insanla görüştüm, 'kimi getireceksin, kimi transfer edeceksin' gibi sorularla az karşılaştım. Felsefemizi insanlar anladı. Fenerbahçe'nin acil problemleri var! Ne kadar global marka olursanız ekonominizi de o kadar artırabiliyorsunuz. Bırakın arayı kapatmayı, ara kapanmayacak kadar açılıyor.

HOCA KONUSUNDA KARAR VERMELİYİZ

Ön elemede sonuç olumsuz olabilir! Ben onun sözünü vermiyorum. Ben daha iyi bir yönetimin sözünü veriyorum. Biz şampiyonluk sayılarında öne geçip domine etmeliyiz. İlk defa tarihimizde bir rakibimizin iki şampiyonluk gerisinde kaldık. Hoca konusunda karar vermeliyiz. Aykut hoca ile oturup konuşacağız. Listemizdeki 5 hoca büyük kulüpler ile sözleşme imzaladılar.

GENİŞ BİR OYUNCU HAVUZU OLUŞTURDUK

FFP’yi unutmadan geniş bir oyuncu havuzu oluşturduk. Biz diyoruz ki en önemli transferimiz felsefe. Bizim hedefimiz yıldızları parlatıp hem oynatırken hem de satarken kazanç sağlamak.Geçen yıl bunu yaptık. 23 yaşındaki Hollandalı(Janssen) sakatlanmasa çok önemli katma değer sağlayacaktı ama 7 milyon Euro harcadık. Giuliano'yu kiralayacaktık ama başka bir takım ilgileniyor diye 7 küsür milyon ödeyip aldık! Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmayacaksın. Sana küfür edilmesini istemiyorsan, stadına gelen rakibine de küfür etmeyeceksin.

EN BÜYÜK EKSİKLİK İLETİŞİM

Fenerbahçe'de bugünkü yönetimin en büyük eksiklerinden biri iletişim. Sponsorluk niye iptal edildi niye yapıldı diye bir baksınlar. O veya bu şekilde yanlış haber yapıyorsunuz diye kimseyi arayıp işten çıkarın demeyeceğiz, ne tarzımız ne üslubumuz.! Fenerbahçe seçimlerinin ne zaman olacağı ve siyaseti belli. Sayın Aydınlar ocak ayında bu işe girdi ve siyasete girmek istemiyorsa bir gün kala bu açıklamayı yapmaz, iki gün sonra çekiliyorum derdi. Benim açıklamam Salı günüydü ama Mehmet Ali Aydınlar sponsorluk anlaşmasını bir hafta öncesinden iptal ettirmiş... Hayatta affedilmeyecek bir şey yoktur. Bu camianın fertleri, söz konusu Fenerbahçe'yse çok cömert. Bizim temel felsefemiz herkesin barışması.

OBRADOVİC BİZDE KALDIKÇA BİZ ÇOK ŞANSLIYIZ

Obradovic bizde kaldıkça biz çok şanslıyız. Bizim işimiz ona cephaneyi sağlamak. 30 milyonluk bütçemiz var. 4-5 milyonluk bir açık oluyor. Çok üzüldüm benim hakkımda Obradovic'e söyledikleri nedeniyle. Ben deli miyim böyle bir hoca başımızdayken...

SEÇİM KONUSUNDA ENDİŞELİYİM

Seçim konusunda endişeliyim. Oy vermek çok uzun sürecek, sıkıntılı olacak, sabır gerekecek. Neden sadece iki sandık var! Olmayan şeyleri olmuş gibi söylüyorlar. Mutabık kaldığımız konu sadece sandıkların üstünün kapatılması. Ki kameralar kimin ne oy attığını göstermesin. Bunun tartışılması bile ayıptı zaten. Ben bu yola taraftara inanarak çıktım. Bu dikenli yolda bu inanç ve sahiplenme olmasa bu kadar gelemezdik. Türk futbol tarihinde görülmemiş bir sahiplenme ile buraya kadar geldik. Pazar günü hep beraber bir hayali gerçekleştireceğiz.