Ali Koç’tan FETÖ tepkisi!

Ali Koç’tan FETÖ tepkisi!

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, kendisi hakkında 'Ali Koç FETÖ'cü' diyerek Cumhurbaşkanlığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Ali Koç, bu duruma sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe’de başkanlık seçimi yaklaşırken Aziz Yıldırım ile birlikte adaylığını koyan Ali Koç, projelerini anlattı. CNN Türk’te yayınlanan ‘Hafta Sonu’ programında Hakan Çelik’in konuğu oldu. Kendisi hakkında yapılan FETÖ’cü suçlamasına tepki gösteren Ali Koç, büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Sarı-lacivertli kulübün 2-3 Haziran’da yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan Ali Koç, gündeme dair konular hakkında konuşurken, daha önce açıkladığı projeleriyle ilgili de bilgi verdi.

Ali Koç, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Ben bu konuya hiç girmek istemiyordum ama son olarak Bodrum’da girmek zorunda kaldım. Onlara haber yolladım. Vefa Küçük’e de mesaj yolladım. Benim hakkımda suç duyurusu yapılmış. Kapalı zarfta hakkımda suç duyurusu yapmışlar. Bire bir aynı evrak, Cumhurbaşkanlığı’na suç duyurusunda bulunmuşlar. Evrağın içeriği, 3 Temmuz’u ben yönetmişim, polislere emirleri ben vermişim gibi gibi birçok iddia. Deli saçması bir şey! Hiç üstünde durmadım. Başkanımız kapalı kapılar arkasında benim bir FETÖ projesi olduğumu anlattıklarını söylediler. Ben bu işi ciddiye almaya başladım. Türkiye’de iki adama para verirsiniz, gizli tanık dersiniz, çık işin içinden. Genelkurmay başkanımız İlker Başbuğ bir terörist tanık yapılarak cezaevine girdi. Ben bu durumu ciddiye almak zorunda kaldım. Geçenlerde yine oldu. Hepinizin bildiği bir şahıs, konuşmak ve helalleşmek için buluştuk. ‘Burama kadar geldi’ dedim. Bana dedi ki; ‘Ali’cim ben sana bunu söylemeyecektim.’ dedi. ‘Bana bunu söylediler, aklım bile ermedi.’ dedi. Başkan çıkıp, ‘Ali bizim Ali’mizdir, en sıkıntılı dönemde yanımızda oldu, kimseye Ali FETÖ’cü diyemez’ demeliydi. Size hem kızgınım hem kırgınım. Bu durum çocuk oyuncağı değil. Siz beni ve ailemi bir terör örgütüne mensup olmaktan dolayı itham ediyorsunuz. Hem de kapalı kapılar arkasında. İnsanları korkutmaya ve ürkütmeye çalıştığınızda ya kamçılarsınız ya da korkar, ürkersiniz. Başkanımızın, söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman gözümün ne kadar kara olduğunu bildiğini sanıyordum. Bu durum beni kamçıladı. Milyonların benden beklentisi var. Ben de bu sevgiyle yola çıktım. Ölüm kalım olmadığı müddetçe de devam edeceğimi söyledim. Çok hayal kırıklığına uğrattılar ama bu durum beni yolumdan çevirmedi. Ben bu işin buraya gelmesini istemezdim. Bu çok ciddi bir olay.”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın iki konuda kendisine hiçbir şekilde cevap vermediğini belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte birçok karalamaya yanıt olduk. ‘Neden Barcelona’ya sponsor oldular?’ diyorlar. Üniversiteye para bulamıyorlar, benden sebep buluyorlar. Ben de kapalı kapılar ardından konuşmayalım diyorum Başkanımıza… Defterleri açalım, kim sağladığı katkıyı nasıl yazmış, bakalım hep birlikte. Hep açık ve net konuşuyorum. Ne düşünüyorsam ve inanıyorsam onu söylüyorum. Açık ortamda farklı, kapalı ortamda farklı konuşmuyorum. Gelin demokrasi değerlerini en üst seviyeye çıkaralım. FB TV veya başka yerde, fark etmez. Bunun saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Ben her yerde bunu söylüyorum. Her konuda yanıt geliyor. İki konuda yanıt gelmiyor. ‘Gelin defterleri açalım’ ve ‘TV programı yapalım’ konularında yanıt gelmiyor.”

AYKUT KOCAMAN’A ÖVGÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ı öven Ali Koç, göreve gelmesi durumunda tecrübeli teknik adamla yola devam edip etmeyecekleriyle ilgili gelen bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Aykut Kocaman bir hocadan fazlasıdır. 3 Temmuz’u biz beraber yaşadık. Aykut hocanın, insanlığıyla, adamlığıyla benim kalbimde yeri farklıdır. 3 Temmuz’da birlikte neler yaşadığımızı bir biz bir de Allah bilir. Aykut hoca o dönemde takımı motive etti. Son maça kadar şampiyonluk şansımızı korudu, orada çok önemli bir liderlik gösterdi. Türkiye Kupası’nı yıllar sonra onunla aldık. UEFA’da yarı final oynadık. Aykut Kocaman bu camianın değeridir. Devam etmek çok isterdim. Bu konu hakkında bir şey söylemiyorum ama istikrara inanıyorum. Devam ederse katkılarının olacağını biliyorum ancak Fenerbahçe taraftarının da beklentisini göz ardı etmemek lazım.”

Bu sezon birçok takımın teknik direktör arayışına girdiğine dikkati çeken Ali Koç, “Hocayla devam edip etmeyeceğimiz konusunda bir şey söyleyemem. Devam etsek de etmesek de benim gözümde Aykut Kocaman’ın yeri farklıdır.” diye konuştu.  Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza hakkında da konuşan Ali Koç, “Alex’in de hepimizin gönlünde yeri farklıdır. Hataları olmuştur. Özellikle son dönemde hatalar yapmıştır ancak gidiş şekli kabul edilemez. Jübile sistemini her futbolcumuz için geliştirmeliyiz, sadece Alex için değil. Fenerbahçe’nin, sporcularıyla iyi bir şekilde ayrılması lazım. Onlar bizim bir anlamda elçimiz. Alex, şu an teknik heyette yer alamaz. Kendini bu alanda geliştirmesi lazım. Çok zeki birisi. Gelecekte olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç, Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic’i de överek, “Obradovic’ten Allah razı olsun. O devam etmek istediği sürece burada, bizimle olacak” ifadelerini kullandı.