Almanya 0-1 Meksika

Almanya 0-1 Meksika

2018 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Meksika ile karşılaşan son şampiyon Almanya, turnuvaya beklenmedik şekilde kötü bir başlangıç yaptı ve sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Meksika ise sergilediği futboll alkış topladı. Almanya ise 2018 Dünya Kupası'nda yenilgi tadan ilk Avrupa ülkesi oldu.

2018 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında son şampiyon Almanya ile karşılaşan Meksika, turnuvanın ilk sürprizine imza atarak ‘Panzerler’i adeta sahaya gömdü ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

İlk yarıda Almanya kalesine 10 şut çeken Meksika, 1994’teki Güney Kore’den sonra bunu başaran ilk takım olurken 35. dakikada genç yıldız Hirving Lozano’nun golüyle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Maçın 38. dakikasında ise Toni Kroos’un frikiğini kaleci Ochoa parmak uçlarıyla kurtararak net bir gol fırsatına engel olmayı başardı. İkinci yarıda Almanya’nın beraberlik çabaları sonuç vermezken hücum etkinliğinde yaratıcılık eksikliği dikkatlerden kaçmadı.

Almanya’da Mesut Özil, Thomas Müller ve Julian Draxler gibi isimlerin etkisiz futbolu Almanya’nın yenilgisinde kilit rol oynadı.

İkinci yarıda Marco Reus, Julian Brandt ve Mario Gomez’i oyuna alan Joachim Löw’ün değişiklikleri de fayda etmeyince Meksika sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Almanya gruptaki ikinci maçında 23 Haziran’da İsveç ile yapacak. Meksika ise aynı gün Güney Kore ile karşı karşıya gelecek.